Görüş Bildir

İftar saatini camilerde bekliyorlar

Güneydoğu Anadolu bölgesinde ramazan ayının ilk gününde aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar, iftar saatini camilerin serin ortamında bekliyor.

İftar saatini camilerde bekliyorlar

Güneydoğu Anadolu bölgesinde ramazan ayında aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar, iftar saatini camilerin serin ortamında bekliyor.

Ramazan ayının ilk gününde sıcaklardan etkilenen vatandaşlar serin bir ortamda ibadet etmek için camilere yoğun ilgi gösteriyor.

Öğle saatlerinde camiye gelen çok sayıda vatandaş, ibadetini yaptıktan sonra caminin serin ortamında uyuyarak iftar saatini bekliyor.

- Diyarbakır

Sıcaklığın 38 dereceye ulaştığı Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde vatandaşlar tarihi Ulu Cami ve Nebi Camisi'nde serinlemeye çalıştı.

Camileri dolduran vatandaşlar bir yandan Kuran'ı Kerim okurken, ibadetini tamamlayanlar ise iftar saatine kadar serin ve huzurlu bir ortamda uyuyarak vakit geçiriyor.

Nebi Camisi'nde avluya serilen kilimlerde oturan vatandaşlar ibadetin ardından sohbet ediyor.

- Batman

Sıcaklığın 40 dereceye yaklaştığı Batman'da da oruç tutan vatandaşlar Çarşı Mahallesi'ndeki Ulu Cami'de Kuran'ı Kerim okuyup, namaz kıldı.

Oruç ve sessizliğin etkisiyle rehavete kapılan vatandaşlar, "camide yatmak yasaktır" yazılı tabelalara aldırmadan uzanıp dinlenmeyi veya uyumayı tercih ediyor.

Vatandaşlar ayrıca camilerde okunan mukabeleye de büyük ilgi gösteriyor.

Ulu Cami İmamı Abdullah Sav, yaptığı açıklamada, mukabelenin Hz. Muhammed ile Hz. Cebrail’in karşılıklı Kur'an-ı Kerim'i okumasıyla başladığını söyledi.

14 asırdır devam eden bir sünneti sürdürmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Sav, mukabeleye katılımın yoğun olduğunu belirtti.

- Siirt

Siirt'te de ramazan ayının ilk gününde vatandaşlar camileri doldurdu.

İl Müftüsü Faruk Arvas, kent genelindeki 130 camide ramazan boyunca mukabele okutulacağını söyledi.

Ramazan ayının ilk gününün perşembeye rastlaması nedeniyle vatandaşlar yakınlarının mezarını ziyaret ederek, dua okudu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi