Görüş Bildir

İğrençliğe isyan ettiler

Ergani Devlet hastanesinde patlak veren "cinsel istismar" skandalı, ilçe halkını isyan ettirdi. Ergani'deki STK temsilcileri, tacizi protesto ederken, "Her türlü sapkınlığa biran evvel dur denilmesi" gerektiği ifade edildi.

İğrençliğe isyan ettiler

Ergani ilçesindeki Devlet hastanesinde temizlik hizmetlerinde çalışan engelli bir kişiye, aynı hastanede çalışan iki kişinin defelarca tecavüz etmesi olayının patlak vermesi üzerine, Ergani halkı ve STK temsilcileri duruma isyan ederek, tepki gösterdi. İğrençliğin her yönüyle gün yüzüne çıkarılmasını isterken, "Her türlü sapkınlığa biran evvel dur denilmesi" vurgulandı.

Üç gün önce orta çıkan ve bir kişinin tutuklandığı, bir kişinin de şartlı serbest bırakıldığı Devlet hastanesindeki tecavüz skandalıyla ilgili Ergani’de faaliyette bulunan sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Ergani Birlik ve Dayanışma Platformu, düzenlediği basın açıklamasıyla skandala tepki gösterdi.

O.HAL NEDENİYLE İZİN VERİLMEDİ

Ergani Devlet Hastanesi bahçesinde yapılmak istenen basın açıklaması, O. Hal kapsamında değerlendirilerek izin verilmedi. Basın açıklaması, oturma eylemi ve yürüşüye izin çıtmaken, açıklama hastanenin toplantı salonunda yapıldı. Hazırlanan ortak açıklamayı  Platform adına Cihan Selçuk okudu. Geleceğin umutları olan çocukların taciz ve tecavüze maruz bırakıldığını belirten Selçuk, bu tür vahşice, sapıkça vakaların yaşanmaması adına herkese çok önemli görevler düştüğünü belirterek sözlerine şöyle devam etti:

VAHŞETİN TEKİPÇİSİ OLACAĞIZ

"Bu vahşet olayının takipçisi olmak öncelikle adalet makamlarının ve güvenlik güçlerinin görevidir. Bu tür olayların üzerine sonuna kadar mutlaka gidilmesi gerekmektedir. Kim, neden hangi amaçla bu tür kan donduran vahşetleri yaparsa yapsın, en ağır şekilde yargılanmaları gerekmektedir. Olaya ismi karıştığı iddia edilen zanlılardan biri serbest bırakılmıştır. Bu olay yüreklerimizi paramparça etmiş, kamuoyu vicdanını sızlatmıştır. Ergani Cumhuriyet Başsavcılığına açık çağrımız şudur: mağdur evladımızın bu şahıslarla ilgili tüm ifadeleri en ince detayına kadar incelensin ve gerekenler mutlaka yapılsın. Çünkü bu olay detaylıca araştırılmaz ve üzerine girilmezse gelecekteki umutlarımız, çocuklarımız ne yazık ki toplumu içine çeken cinsel taciz yansımalarının bedelini en ağır şekilde ödemek zorunda kalacaktır. Bugün bu kardeşimizin başına gelen bu olay yarın bizim de çocuklarımızın başına gelecektir."

HER TÜRLÜ SAPKINLIĞA DUR DENİLMELİ

Türkiye’de taşeron işçinin konusunun ivedilikle gündeme alınıp çözüme kavuşturulması gerektiğini belirten Selçuk, işe alımlarda kişilerin iyice araştırılması gerektiğini söyledi. Selçuk, hükümete şöyle seslendi:

"Hükümete acil çağırımız şudur; topluma LGBT, eşcinsel, livata, ensest gibi isimlerle dayatılan sapkınca ve ahlaksızlık empoze etmeye çalışanlara biran evvel dur denilmelidir. Artış gösteren bu tür olayları üzerine gidilmeli, Avrupa ve başka ülkelerin tepkileri dikkate alınmamalıdır. Aksi takdirde bu tür olaylar gittikçe yaygınlaşacak ve hepimizi içine çekecektir. Bu olayların görmezden gelinmemesi, olayların hasıraltı edilmemesi, daha nice ailelerin hayatı ve ocakları sönmeden bu konunun üzerine gidilmelidir. Bu tür sapkınca ve ahlaksız fikirleri olanlara karşı en sert tedbirler alınmalıdır. Yasal bir düzenleme ile bu sapkın ve tecavüzcü, namus ve haysiyet yoksunu kişiler için her türlü yaptırım konusunun masaya yatırılması gerekir."

SAPIKLARI ARAMIZDA BAINDIRMAYALIM

Taciz olayına tepki gösteren mahalle muhtarlarından Hamit Bıçak, taciz olayına karışan kişilere referans olanların da ortaya çıkarılması gerektiğini söyledi. Bıçak şöyle dedi; "Bu konu 3 ay evvel oldu. Bunun arkasındaki referanslar nerede, neden bugünkü toplantıya o referanslar katılmadı. 2 bin TL’ye temizlikçi alan insanlar nerede? 'Bu benim adamımdır, benim çocuğuma olmamış, bana ne diğerlerinden' mantığıyla hareket edersek bu tür işlerin önü kesilmez. Halk ayaklanmış olsaydı bugün bu olaylar Ergani’de yaşanmazdı. O tacizcinin hakkı ölümdür. Başsavcı bu adamı nasıl bıraktı. 15 gün önce işe alma bahanesiyle başka bir bayanla da aynı olay yaşandı. Bu bayan sahipsiz miydi? Hayır. Bayan rezil olmasın diye adam serbest bırakıldı. Geçen yine olay oldu. Hastanede bu pislikler oluyor diye söyledim. Hastanede fuhuş var dedim, kimse bunun önünü almadı. Bu tür sapıkları aramızda barındırmayalım. Üstüne gitmesek bunun sonu gelmez, önü de kesilmez."

ENGELLİ GENCE TECAVÜZ EDİLMİŞTİ

Ergani Devlet Hastanesinde çalışan engelli D.S isimli vatandaş, temizlik şirketinin şefi ve çalışanı tarafından tacize uğramış ve defalarca tecavüz edilmişti. Engellinin eşi tarafından durumun fark edilmesi üzerine ailesi şikayette bulunmuş iki şüpheli gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerden sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden temizlik şirketinin şefi E.K adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken B.E. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi