Görüş Bildir

İğrençliğin bu kadarı!

Diyarbakır’da öz kızkardeşleri Ş.T.'ye, 2006'dan 2012 yılına kadar 6 yıl boyunca cinsel istismarda bulundukları iddiasıyla tutuksuz yargılanan 23 yaşındaki M.T. ile 22 yaşındaki A.T. 15'er yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İğrençliğin bu kadarı!

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianameye göre şu anda 17 yaşında olan Ş.T. 9 yaşında olduğu 2006 yılından 2012 yılına kadar aynı evde yaşadığı öz ağabeyleri M.T. ve A.T.'nin cinsel istismarına uğradı. M.T.'nin kardeşini 9 yaşından beri fiziksel temas yolu ile taciz ettiğini belirten savcı, mağdurun sonraki zamanlarda 10- 15 kez şüphelinin cinsel istismarına maruz kaldığını kaydetti. Şüpheli M.T.'nin 2012 yılının sonlarında kardeşini bir ormana götürerek cinsel istismara devam ettiğini belirten savcı, diğer ağabey A.T.'nin de 2007 yılından itibaren mağdura karşı aynı eylemlerde bulunduğunu ifade etti.

                       'BEDEN VE RUH SAĞLI BOZULMUŞ'

İddianamede evden kaçarak şikayette bulunan mağdurla ilgili Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi heyetince düzenlenen raporda, mağdurun maruz kaldığı cinsel istismar eyleminden dolayı beden ve ruh sağlığının bozulduğunun saptandığı vurgulandı. Şüphelilerin 'Zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçunu işlediğini belirten savcı, mağdurun bizzat şeref ve iffetini ortaya koyarak verdiği ifadelerin iddia edilen olayın oluşuna uygun görüldüğünü belirtti. İfade ve raporların yeterli şüphe nedeni oluşturur kanıt olarak kabul edildiğini belirten savcı, şüphelilerin 15 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılmasını istedi.

'İFTİRA' DEDİLER

İddianamenin kabul edilmesinin ardından sanıklar M.T. ve A.T. kardeşlerin tutuksuz yargılanması Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Davanın ilk duruşmasında ifadesi alınan sanıklar, kardeşinin okula devamsızlık yapması ve erkeklerle gezmesine karşı çıktıkları için kendilerine bu iftirayı attığını öne sürdü. 

AĞLAYARAK ŞİKAYETTEN VAZGEÇTİ

Savcılık aşamasında başından geçenleri ağlayarak anlatan Ş.T. mahkemede ise ifade değiştirdi. Mahkemede ağlayarak ifade veren Ş.T. okulda devamsızlık yaptığı için ağabeyinin kendisine kızdığını öne sürerek, "Benim erkek arkadaşım vardı. Ağabeyim görünce ailem benim devamsızlığımı öğrendi. Ağabeyim bana çok kızıyordu. Daha önce esrar içerek beni döverdi. Ağabeylerim bana tecavüz etmedi. Ben o zaman evden kaçmıştım. Beni aileme teslim etmemeleri için böyle bir iftirada bulundum. Sanıklardan şikayetçi değilim" dedi.

Davayı karara bağlayan Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklar M.T. ve A.T.'yi 'Çocuğa yönelik cinsel istismar' suçundan 15'er yıl hapis cezasına çarptırdı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi