İhtiyacı konuştu

Eyigün, Söz Gazetesindeki köşesinde Bilal Erdoğan'ın Diyarbakır çıkarmasını yazdı. Prof. Dr. Eyigün: Bilal Erdoğan, İmam Hatip liselerine duyulan ihtiyaç konusunda konuştu.

İhtiyacı konuştu

Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, geçen cuma günü yapılan bu toplantıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Prof. Dr. Eyigün, Diyarbakır Söz Gazetesi'nde, 'Bilal Erdoğan, İmam Hatipler ve Diyarbakır İçin Yeni Fırsatlar' başlığı ile yazdığı makelesinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın geçen cuma günü Diyarbakırlı bazı sivil toplum örgütlerinin davetlisi olarak sessiz sedasız kente geldiğini belirterek, şunları yazdı:

EYİGÜN; 'KONU EĞİTİMDİ'                                                         

"Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç'la beraber bir eğitimci olarak şahsımın da davetli olduğu toplantıda Bilal Erdoğan, İmam Hatip liselerine duyulan ihtiyaç konusunda ayrıntılı bir  konuşma yaptı ve bu okullarda eğitimin daha kaliteli hale gelmesi için eğitimcilerin katkılarını istedi. Toplantıyı organize eden kişiler ve davetli olan STK temsilcileri de konu hakkında görüşlerini anlattılar. Ziyarete bu açıdan bakıldığında STK'ların eğitim konusuna sahip çıkması ve bu amaç doğrultusunda Cumhurbaşkanı'nın oğlunun da işin içine katmaları Diyarbakır ve eğitim adına sevindirici bir gelişme. Çünkü Türkiye'de eğitimin istenilen düzeyde olmadığını artık herkes kabul ediyor. Çünkü uluslararası kuruluşların yaptığı sıralamalarda,  eğitimde dünya sıralamasında geride kaldığımız kesinleşmiş durumdadır."

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Eyigün, yazısının son bölümünde ise eğitim ve STK'ların önemine değinerek, şöyle devam etti:

"Ortaöğretimde eğitimin kalitesinin artırılması öğretmenlerin görev aldıktan sonraki performansıyla daha da artırılmadıkça, istenilen kaliteyi yakalamak zor gözüküyor. Gerçi Milli Eğitim Bakanlığı yeni bir performans sistemi geliştirmiş durumda. Ancak bu sistem de yeni mağdurlar oluşturmaya açık bir sistem olduğu, adam kayırmaya imkân tanıdığı için istenilen başarıyı göstermesi zor gibi gözüküyor. Çünkü sözlü sınavın olduğu yerde, hele bizim gibi, parti ve akrabalık, hemşehrilik, bölgecilik, aşiret bağlarının güçlü olduğu toplumlarda sözlü sınavlarda objektifliği sağlamak çok zordur. Yine bunun için de eğitimcilerden oluşan, ideolojik ve siyasi saplantıları olmayan başka başka STK'lara ihtiyaç var. Diyarbakır'daki bu oluşum gelecek adına bizlere ümit verdi, yeni eğitimci STK'ların soruna gönüllerini koyacağını gösterdi. İşte bu noktada  Bilal Erdoğan'ın eğitime gönül verenlere destek için Diyarbakır'a gelmesi, onları onurlandırması, teşvik etmesi ve sadece eğitim kurumlarını ziyaret etmesi  bu STK'ların başarısıdır. Umarım bunun devamı da gelir."

Prof. Dr. Sabri Eyigün, kendisinin katıldığı toplantı diliminde bazı STK temsilcilerinin de hazır olduğunu ve toplantıda sadece eğitim ile ilgili konuların konuşulduğunu söyledi. Prof. Dr. Eyigün, günümüz Türkiye'sinde eğitimin öneminin ve eğitim seviyesinin düştüğünün de dile getirildiği toplantıda, Bilal Erdoğan'ın toplantıya katılanlardan görüşlerini sorduğu ve katılanlarında bu konularda görüş belirtiğini ifade etti.

CUMA GÜNÜ DİYARBAKIR'A GELMİŞTİ

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu üyesi olan Bilal Erdoğan, geçen cuma günü sabahı, kız kardeşi Sümeyye Erdoğan ile birlikte Diyarbakır'a gelip, bir dizi ziyarette bulunmuştu. Vali Yardımcısı Mehmet Demir'in de eşlik ettiği Bilal Erdoğan, Ulu Cami'ye giderek, burada cuma namazı kılmış, ardından Dicle Üniversitesi'ni ziyaret etmişti. Bilal Erdoğan, daha sonra Mittani Otel'e geçip, burada Diyarbakır'daki İmam Hatip Liseleri müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile basına kapalı bir toplantı yapmıştı. Toplantıya, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar da katılmıştı. Bilal Erdoğan ve kardeşi Sümeyye Erdoğan, ziyaret ve temaslarını tamamladıktan sonra akşam saatlerinde Diyarbakır'dan ayrılmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz