İlaçlamaya Başlıyoruz

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, merkez Sur ilçesinde ağır kokuların yayılmasına neden olan bölgede sokağa çıkma yasağının devam etmesi nedeniyle ilaçlama yapılamadığını, sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı mahallelere girişlerine ise daha üç gün önce izin verildiğini bildirdi.

İlaçlamaya  Başlıyoruz

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Rıfat Mertoğlu, merkez Sur ilçesinde belediyenin ilaçlama yapmadığı yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Daha izinler yeni verildi

Mertoğlu, 2016 yılı ilaçlama çalışmalarına 20 Mart’ta başlanıldığını, şehir merkezinde 34 personelden oluşan 10 ekiple çalışma yürütüldüğünü belirtti. Sur’da sokağa çıkma yasağı nedeniyle ilaçlama araçları ve ekiplerinin ilçeye girişine izin verilmediğine dikkat çeken Mertoğlu, yasağın kaldırıldığı mahallelere girişlerine ise daha üç gün önce izin verildiğini ve çalışmaların başladığını kaydetti. Mertoğlu, çatışmalardan dolayı Sur’da yıkılan binaların olduğunu ve bunların hafriyatlarının emniyet güçleri tarafından kaldırıldığını anımsatarak, Gazi Caddesi’nin sol tarafında kalan ve sokağa çıkma yasağının devam ettiği Fatihpaşa, Dabanoğlu, Hasırlı, Cemal Yılmaz ve Savaş Mahallesi ile yasağın olmadığı Cevatpaşa Mahallesi’ne girmelerine izin verilmediğini, bu nedenle girilemeyen bölgeden ağır kokuların geldiğini söyledi.

Bir ekip sadece Sur’da çalışıyor

Mertoğlu, şehir merkezinde çalışan 10 ekipten birinin Sur’da çalışmak için görevlendirildiğini ifade ederek, yıkılan bina ve boş kalan evlerde akrep, yılan, sinek ve sivrisinek ilaçlaması yapıldığını anlattı. Ekibin periyodik olarak ilaçlama yaptığını kaydeden Mertoğlu, ayrıca gelen şikayetler üzerine ani müdahalelerde bulunulduğunu söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz