İmama tepki gösterdi, Cemaatten dayak yedi

Diyarbakır’da tarihi Ulucami’de bir provokatör, imamın terör örgütü PKK aleyhine hutbe vermesine tepki gösterince ortalık karıştı. Cemaatin darp ettiği şahıs, polisin tazyikli su ile müdahale etmesiyle linç edilmekten kurtarıldı.

İmama tepki gösterdi, Cemaatten dayak yedi

Diyarbakır’ın merkez Sur İlçesi'ndeki tarihi Ulu Camii'nde cuma hutbesinde terör olaylarını kınayan imama, bir kişinin ayağa kalkıp müdahale etmesi üzerine olay çıktı. Cemaat tarafından tekme tokat camiden çıkarılan kişi, polis tarafından ‘hakaret’ suçlamasıyla ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Olay dün Ulu Cami'de cuma namazı kılınırken meydana geldi. Caminin içini ve avlusunu tıklım tıklım dolduran cemaate cuma namazı kıldıran imam Mehmet Said Yaz, hutbede, son dönemde PKK'nın bombalı araçlarla yaptığı saldırılardan söz etti. Zalimin zulmüne Müslümanın sessiz kalmaması gerektiğini belirten imam Mehmet Said Yaz, "Babası, kardeşi kim olursa olsun, haktan yana söylemeli. Haksızlık var ama Müslüman suskun. Hiç bir tepki yok. Bomba patlıyor, araçlar patlatılıyor, Diyarbakır'da, Elazığ'da, Van'da, şurada burada çocuklar ölüyor, parçalanıyor, kadınlar ölüyor, yaşlılar siviller ölüyor. Çocuğu öldüreni Allah kahretsin, kadını öldüreni Allah kahretsin" dedi.

İMAMA TEPKİ GÖSTERDİ      

Bu sırada avluda cemaat arasından ayağa kalkan bir kişi, "Altı aydır kapalıydı, niye gelmiyordunuz buraya? Şimdi mi aklına geldi buraya gelmek" diye bağırarak imam Mehmet Said Yaz'a tepki gösterdi.

Ortalık bir anda karışırken, cemaatten bir grup, protestoda bulunan bu kişiyi tekme tokat caminin dışına çıkarırken, polisler müdahale etti. Kapatılan Dicle Fırat Diyalog Grubu üyelerinden Muhittin Batmanlı'nın cuma çıkışında izinsiz konuşma yapacağı duyumları üzerinde çevrede önlem alan polisler, protestocu kişiyi alıp götürürken, cemaatten bir grup 'Kahrolsun PKK' sloganları atarak saldırmak istedi.

SERBEST BIRAKILDI

Polisler öfkeli grubu tazyikli su sıkarak engelledi. Polis merkezine götürülen ve hakkında 'hakaret' suçlamasıyla işlem yapılan protestocu kişi, burada ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakılırken, kimliği açıklanmadı.

Bu arada cami çıkışında açıklama yapan Muhittin Batmanlı, "Ben konuşacaktım, valilik izin vermedi. Herhangi bir provokasyon çıkmaması için lütfen dağılalım" diyerek çevresinde toplanan grubun da dağılmasını istedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz