İpek'e Kepenk Tutuklaması!

Kepenk kapatma çağrısında bulunduğu için gözaltına alınan DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hafize İpek ile 3 partili sevkedildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

İpek'e Kepenk Tutuklaması!

Diyarbakır'da kepenk kapatma çağrısında bulunduğu için gözaltına alınan DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hafize İpek ile 3 partili sevkedildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

KEPENK KAPATMA EYLEMİNE ÇAĞRI

Geçen salı günü Diyarbakır'da kepenk ve kontak kapatma ile hayatı durdurma çağrısı yapan ve bu nedenle polis tarafından gözaltına alınan DBP İl Başkanı Hafize İpek ile esnaflara işyerlerini kapatmaları için bildiri dağıtan partililer Cemal Gidici, Ahmet Bağca ve Kerem Aktaş, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından önceki gün öğleden sonra Adliye'ye sevk edildi.

İPEK VE BERABERİNDEKİ ÜÇ KİŞİ

Savcılıkta ifadeleri alınan İl Eşbaşkanı Hafize İpek ile Cemal Gidici, Ahmet Bağca ve Kerem Aktaş sevk edildikleri mahkeme tarafından 'Örgütün hiyerarşik yapısına dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme' suçlamasıyla tutuklandılar.

BAŞSAVCI SOLMAZ'DAN AÇIKLAMA

Buarada, tutuklamaya ilişkin  Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz tarafından yapılan açıklamada soruşturmanın 26 Ağustos 2015 tarihinde Diyarbakır'da meydana gelen kepenk ve kontak kapatma eylemi olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2015/29675 dosya numarasıyla başlatıldığı belirtildi. Açıklamanın son bölümünde şu ifadelere yer verildi. "Şüpheliler hakkında 'Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' eylemi iddiasından tutuklanmalarına karar verilerek konumuna uygun kapalı ceza infaz kurumuna gönderilmişlerdir. Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen 2015/29675 numaralı soruşturma devam etmekte olup, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında kamuoyuna ayrıca bilgi verilecektir" denildi.

İPEK ELAZIĞ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Önceki gün tutuklanan İpek, Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. İpek'in avukatı Kezban Yılmaz, İpek'in kadın koğuşu olmayan Elazığ E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, İpek'in cezaevinde bir odada tutulduğunu söyledi.

BASKI YÖNTEMLERİ SONUÇ VERMEZ

Buarada, DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Ali Şimşek de, seçimlerden önce başlayan savaş konseptinin yoğunlaşarak arttığına ve siyasi soykırım operasyonları ile devam ettiğini dile getirerek, İpek'in ailesinden ve sevdiklerinden ayrı tutularak bir sürgüne maruz bırakıldığını vurguladı. Şimşek, parti olarak kendilerine yönelik baskı ve şiddet politikaların denenmiş yöntemler olduğunu ifade ederek, bu yöntemlerin geçmişte olduğu gibi şimdi de sonuç vermeyeceğini kaydetti.

SİLVAN'DAKİ SORUŞTURMA SONUCU

Buarada, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan ikinci bir yazılı açıklamada ise, Silvan Belediyesi'nce daha önce yapılan sözde, "özerklik" açıklamasının ardından, başlatılan soruşturma kapsamında İ.Y gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, İ.Y'nin emniyetteki ifade işleminden sonra sevk edildiği Diyarbakır Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce TCK'nın 302. maddesi gereği, "Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "Devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak" suçundan tutuklandığı kaydedildi.

SUR İLÇE BELEDİYESİ EŞBAŞKANLARI

Merkez Sur ilçe Belediyesi ve Silvan Belediyesi tarafından daha önce yapılan sözde "özerklik" açıklamalarının ardından Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılmış, soruşturma kapsamında gözaltına alınan 7 kişiden Sur Belediye Başkanı Seyit Narin, Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı'nın da aralarında bulunduğu 5 kişi  tutuklanmıştı.

BÖLGE İLLERİNDEKİ BAŞKANLAR

Özerklik ilanı ile ilgili yapılan basın açıklamasına katılan Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi, Silvan Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Bodakçı, Lice Belediye Eş Başkanı Harun Erkuş, Van Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Rojbin Çetin, HDP Ağrı Eleşkirt İlçe Başkanı Engin Dursun tutuklanmıştı. Siirt’in Eruh Belediyesi Eş Başkanı Hüseyin Kılıç ise şartlı olarak serbest bırakılmıştı.

EŞ BAŞKANLAR NAKİL EDİLDİ

Mardin E Tipi Cezaevi'nde bulunan Nusaybin HDP Eş Başkanı Sabiha Gündüz ve Muhsin Aksan, başka illerdeki cezaevlerine nakledildiği bildirildi.

Nusaybin Kent Meclisi adına 9 Ağustos'ta yapılan özerklik açıklamasını okuyan Muhsin Aksan ve Nusaybin HDP Eş Başkanı Sabiha Gündüz, Meya-Der temsilcisi Salih Cebe ve DBP yöneticisi Erhan Dinç tutuklanarak Mardin E Tipi Cezaevine konulmuştu. Birkaç gün Mardin Cezaevi'nde tutulan HDP Eş Başkanı Sabiha Gündüz'ün Ankara - Sincan, Muhsin Aksan'ın ise Kırıkkale Cezaevlerine nakledildiği öğrenildi. Aileler, yapılan naklin sürgün olduğu, hem tutuklu bulunan şahsa hem de ailesine eziyet olduğunu söyledi. Bu arada HDP Eş Başkanı Sabiha Gündüz'ün yaklaşık bir aydır ağır şekilde sağlık sorunları yaşadığı öğrenildi. Tedavi sürecine giren Gündüz'ün cezaevi koşullarında sağlığının daha da kötüleşeceği bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz