Görüş Bildir

İşitme engelliler Kur'an yarışında

Diyanet İşleri Başkanlığı Engelliler Koordinatörü ve İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından, işitme engellilere yönelik "Bizim Eller Kur'an Okuyor İşitme Engelliler Kur'an Okuma Yarışması" gerçekleştirildi.

İşitme engelliler Kur'an yarışında

Kur'an Kerim okuma yarışmasına Sivas, Erzurum, Elazığ, Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır illerinin katılım gerçekleştirildi. Bölge yarışmasına 10 bayan 4 erkek yarışmacı katıldı.

Müftülüğün toplantı salonunda düzenlenen yarışmaya katılan Diyarbakır İl Müftü Yardımcısı Abdullah Işık, hayırlı bir iş için toplandıklarını söyledi.

DERECE ALANLAR

Işık, "İşitme engelli kardeşlerimizin kendi aralarındaki yarışmada bölgesel olarak birinciyi seçeceğiz. Bölgede birinci seçilen kardeşimiz, Türkiye finaline katılacak. O finalde yarışarak, dereceye girmeye çalışacak. Her sağlıklı birey, bir engelli adayıdır. İmtihan vesilesi olması hasebiyle insanların engelinin oluşu eksiklik, noksanlık değildir. Aksine o engel, o insanı bizden daha değerli kılar. Allah rızasına kavuşma çabası bizden çok daha az olsa bile Allah katında bizim on katımız kadar makes bulur. Çünkü Allah, bu kulunu bu engelle sınamıştır. Allah bazen canla, bazen malla, bazen evlatla sınar. Bir imtihan dünyasındayız. Varlık yarışı içinde olacağımız bir dünyada değiliz." dedi.

Dünya hayatını, imtihanları Allah rızasına uygun bir şekilde başarıyla geçebilme çabasının olduğu yer olarak nitelendiren Işık, sözlerini şöyle tamamladı:

ALLAH'IN RIZASINI ALMAK

"Dünya, ahiretin tarlasıdır. Bu tarlada ayağımıza diken de batacak gül de göreceğiz. Dolayısıyla her neyle karşılaşıyorsak şükür, hamt ve sabır bizim en büyük destekçimiz, en büyük azığımız olursa inşallah biz bu imtihanlardan başarıyla geçebiliriz. Bu engel imtihanıyla karşılaşan kardeşlerimiz de inşallah Allah'ın razı olduğu kullar olarak cennete girer, hep beraber peygamberimizin kevser havuzunda buluşuruz. Bu işe sahip çıkan, böyle bir yarışmayı tertip edenlere, bu konuda emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Daha sonra yarışmıclar, sırasıyla Kur'an-ı Kerim okuyup,kendilerine yönetilen dini bilgileri cevapladılar. Yarışmada dereceye giren işitme engelli Mikail Yıldız, Nurcan Tohumcu ve Esin Zengim ümre ödülü kazanarak, Türkiye finalinde bölgeyi temsil edecek

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi