İslami STK'larla buluştu!

DİYARBAKIR Valisi Hüseyin Aksoy, kentte faaliyet gösteren İslami sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya geldi. Vali Aksoy, "Umuyorum ki, bu belirli sıkıntılar kısa zamanda atlatılır ve Diyarbakır huzurlu günlerini tekrar yaşamaya devam eder" dedi.

İslami STK'larla buluştu!

Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır'da yaşanan terör olayları konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere kentte faaliyet gösteren İslami sivil toplum kuruluşunun temsilcileriyle bir araya geldi. Devlet Su İşleri (DSİ) misafirhanesinde düzenlenen toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Aksoy, sivil toplum örgütleri ile zaman zaman beraber olduklarını belirterek, şunları söyledi:

İSLAMİ STK'LARLA BULUŞTU

"Bazen onların talepleri doğrultusunda görüşmeler gerçekleştiriyorduk. Zaman zaman da bizler sivil toplum örgütlerimizi bir araya getirerek, onların düşüncelerini dinlemek, varsa önerilerini almak adına çalışmalarımızı sürdürüyorduk. Bu kapsamda Diyarbakır'da görev yapan sivil toplum örgütlerimizle birlikte olmak adına bugün birlikteyiz, davetimize icabet ettiğiniz için teşekkürlerimi iletiyorum. Diyarbakır 33 ayrı medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu medeniyetlerin izlerini günümüze kadar taşımış kadim bir şehir. Bu şehrimizi tarihte bir çok farklı inanç ve grupları bir arada tutan ve hoşgörü, barış içerisinde yaşayan bir kent. Diyarbakır'ın huzur ve barışı bundan sonraki süreçte de aynı nokta devam etmesi hepimizin ortak amacı ve temennisidir. Umuyorum ki, bu belirli sıkıntılar kısa zamanda atlatılır ve Diyarbakır huzurlu günlerini tekrar yaşamaya devam eder."  Toplantı, Vali Aksoy'un konuşmasının ardından basına kapalı devam etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz