İşte 9 ilin coşkusu!

9 ilden işçilerin katıldığı Batman'daki 1 Mayıs kutlamaları coşkulu geçti.

İşte 9 ilin coşkusu!

DİYARBAKIR/BATMAN- Batman'da bölgedeki 9 ilin katıldığı 1 Mayıs kutlamaları Turgut Özal Bulvarı Dörtyol Kavşağı'nda grupların bir araya gelmesiyle başladı. Gruplar, 'Newroz'la dirilen halk 1 Mayıs'la özgürlüğe yürüyor, yeni yaşamı inşa ediyor' pankartı açtı. KESK, TMMOB, DİSK/Genel-İş, Petrol-İş sendikalarının başını çektiği yürüyüş kortejlerine, sivil toplum örgütü üyeleri de kendi pankartlarıyla katıldı. DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, KESK Genel Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, HDP milletvekilleri ve sendika başkanlarının katılımıyla yürüyüş başladı.

Diyarbakır, Şırnak, Bingöl, Siirt, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari ile Ağrı'dan grupların katıldığı kutlamalarda sık sık emekten yana sloganlar atıldı. Kutlamaların yapıldığı Basın Kavşağı'nda işçiler 7 katlı bir inşaatı hınca hınç doldurdu. Pankartların da asıldığı inşaatta renkli görüntüler oluştu. 7'den 70'e katılımın olduğu kutlamalarda çocuklar da ellerindeki flamalarla işçilere destek verdi. Kutlamaların yapıldığı alanda bariyer kuran polis, alana girmek isteyenleri sıkı bir aramadan geçirdikten sonra izin verdi.

'TAKSİM'DE YASAKLANDI' HATIRLATMASI

5 Saat süren etkinliklerde konuşan KESK eş Genel Başkanı Şaziye Köse, 1 Mayıs'ın İstanbul Taksim'de yasaklandığını belirterek, Batman'da güçlü bir katılımla 1 Mayıs'ı kutladıklarını söyledi. Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Tekik de, işçi bayramını Batman'da on binlerin katılımıyla kutladıklarını ifade ederek, "130 yıl önce ABD'de 40 bin işçinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından işçi kazanımlarıyla bayramını kutluyor" dedi.

SİYAH EKMEKLE YÜRÜDÜ

Batman DİSK'e bağlı Genel- İş'in bir üyesi siyaha boyattığı ekmekle alana yürüdü. Kutlamalarda 70 yaşlarındaki ve sakallı bir vatandaş, halay başı çekerek, alandakilerin büyük ilgisini topladı. Grup Munzur, Hozan Cömert, Koma Grava Roje grupları da alanda birer konser verdi. Davul-zurna eşliğinde halay çekenler, sıcak havanın etkisiyle seyyar satıcılardaki pet şişe suları kısa sürede tüketti.

1 MAYIS KAZASI                                   

Kutlamaların yapıldığı alanın bitişiğindeki 7 katlı inşaatta, ellerindeki demir çubuğun elektrik hatlarına temas etmesi sonucu iki kişi yaralandı. Saat 14.30 sıralarında etkinlikler sürdüğü anda meydana gelen görünmez kazada, Sinan Ekmen ve Mehmet Eker, hafif yaralandı. Yaralılar Bölge Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. İki yaralının da durumunun iyi olduğu belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz