İşte Diyarbakır, işte mili birlik

Diyarbakır'da mahşeri bir coşkuyla, Milli Birlik Yürüyüşü yapıldı. 7'den 70'e onbinlerin katıldığı yürüyüşte, 250 metrelik dev Türk Bayrağı taşındı.15 Temmuz'da girişilen hain darbe girişiminin seney-i devriyesi nedeniyle Diyarbakır'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününe özgü organize edilen etkinlikler kapsamında "Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirdi. Onbinlerin akın ettiği ve insan selinin oluştuğu yürüyüşte Diyarbakır bir kez daha tarih yazarken, 250 metre uzunluğundaki dev bayrak taşındı. 70 bin kişinin yürüyüşe katıldığı açıklandı.

İşte Diyarbakır, işte mili birlik

Ömer BÜYÜKTİMUR/M. Sıddık BİLGE/Tahir KARAKEÇİ/M. Emin FİDAN

DİYARBAKIR-15 Temmuz'da girişilen hain darbe girişiminin seney-i devriyesi nedeniyle Diyarbakır'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününe özgü organize edilen etkinlikler kapsamında "Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirdi. Onbinlerin akın ettiği ve insan selinin oluştuğu yürüyüşte Diyarbakır bir kez daha tarih yazarken, 250 metre uzunluğundaki dev bayrak taşındı.  70 bin kişinin yürüyüşe katıldığı açıklandı.

DİYARBAKIR SEL OLUP AKTI

Diyarbakır'da 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikler büyük bir katılım çoşkusuyla devam ediyor.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında dün saat 18.30'da Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde bumunan Medya Kavşağı'nda tarihi bir yürüyüş başlatıldı. "Milli Birlik Yürüyüşü" adı verilen yürüyüş güzergahında geniş güvenlik önlemleri alınırken, vatandaşlar  günün erken saatlerinden itibaren arama noktalarında arandıktan sonra başlama noktasının bulunduğu alana alındı.

EMNİYETTEN ÖZEL EKİP OLUŞTURULDU

Yürüyüş için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından tamamı siyah kıyafet giyen özel bir koruma ekibi kuruldu. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde görevli polislerden kurulan ekip, yürüyüş güzergahı boyunca sıkı güvenlik önlemleri aldı. Yürüyüşe Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Cumali Atilla, 7'nci Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri başta olmak üzere 7'den 70'e Diyarbakır akın ederek, katılım gösterdi.

70 BİN KİŞİ 250 METRELİK BAYRAK

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü kayıtlarına göre yaklaşık 70 bin kişinin katıldığı tarihi Milli Birlik yürüyüşünde vatandaşlar 250 metrelik dev bir Türk Bayrağı taşıdı.

Protokolun ön safda kol kola olduğu yürüyüş sırasında ellerindeki Türk bayraklarını taşıyan vatandaşlar da sık sık 'Kahrolsun PKK, kahrolsun FETÖ', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' sloganları attı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasının dinletildiği yürüyüşte sık sık tekbir getiren vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) aleyhine slogan attı. Uzun bir yürüyüşün ardından 15 Temmuz Şehitler Parkı'na gelen vatandaşlar, buradaki demokrasi nöbetine katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz