Görüş Bildir

İşten çıkarmalara Rektör müdahalesi

Tıp Fakültesi Hastanesinde işten çıkarılan 180 eleman için, yönetim devreye girdi. Yönetim, temizlik firmasına, işçilere yönelik uygulamada, gerekli itinanın gösterilmesini istediklerini bildirdi.

İşten çıkarmalara Rektör müdahalesi

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yönetimi, taşeron firmadaki işten çıkarılmalarla ilgili olarak gerekli itinanın gösterilmesini talep ettiklerini bildirdi.

Tıp Fakültesi Hastanesi yönetiminden yapılan açıklamada, hastanenin temizlik ihalesinin süresinin bitmesi üzerine yapılan hizmet alımı ihalesini yeni bir firmanın kazandığı hatırlatıldı.

Hastanede çeşitli pozisyonlarda eski firmada calışmış olan bazı sözleşmeliler yeni firma yetkilileri tarafından aranarak sözleşmelerinin yenilenmeyeceğiyle ilgili bilgilendirme yapıldığına dair ihbarların kendilerine ulaştığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

ÜNİVERSİTENİN ARAŞTIRMASI     

''Bununla ilgili olarak söz konusu çalışanlarda bir huzursuzluk halinin meydana geldiği de görülmüştür. Bu çercevede idaremiz tarafından yapılan incelemede söz konusu çalışanlara eski sözleşmelerinin ihale bitimi ile sonlamış olması dolayısıyla yeni firma tarafından SGK girişlerinin yapılmayacagı şeklinde bir bilgilendirme yapıldığı anlaşılmıştır.

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİLER

İdaremiz, söz konusu çalışanların olumsuz etkilenmemesi noktasındaki hassasiyetini ilgili firma yetkililerine aktarmış ve hastanemize hizmet üreten tüm çalışanların verimli, huzurlu çalışma ortamının temini ve mağduriyetlerin yaşanmaması için gerekli        itinanın gösterilmesini talep etmiştir. İdaremiz adalet ve hakkaniyet konusunda gerekli hassasiyati ve kararlığı her zaman gösterecektir.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi