Görüş Bildir

İstihdam Yaratacağız!

Sur ilçesindeki esnaf için devlet desteğiyle 379 dönümlük arazi üzerinde kurulacak Surkent Toptancılar Sitesi sayesinde 5 bini aşkın kişi istihdam edilecek

İstihdam Yaratacağız!

SİDER Başkanı Yılmaz "Projemizle en az 5 bin kişiye istihdam sağlanacak. Diyarbakır üreten bir şehir haline gelecek. En önemlisi bu terörün önüne vurulan en büyük darbedir"

Diyarbakır'da Sur İş Adamları ve Toptancıları Derneği'nin (SİDER) girişimleriyle kurulacak Surkent Toptancılar Sitesi sayesinde 5 bini aşkın kişinin istihdam edileceği bildirildi.

SÖZ ve Uzay yayın grubunu ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmenimiz Ömer Büyüktimur'la görüşen Yılmaz SİDER'in yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yılmaz, Sur ilçesinde yaşanan çukur siyasetinden dolayı mağdur olan esnaf ile SİDER çatısı altında bir araya geldiklerini belirterek, toptancı esnafı ile yeni ticaret alanları oluşturmayı istediklerini söyledi.

SUR'DA YAŞANANLAR

Sur ilçesinde PKK terör örgütünün neden olduğu yaraların sarılması ve birlik ve beraberlik için mücadele ettiklerini kaydeden Yılmaz, Sur ilçesi esnafı için devlet desteğiyle 379 dönümlük arazi üzerinde Surkent Toptancılar Sitesi kurulacağını belirtti.

Yılmaz, şöyle konuştu: "Projemizle en az 5 bin kişiye istihdam sağlanacak. Diyarbakır, üreten bir şehir haline gelecek. En önemlisi bu, terörün önüne vurulan en büyük darbedir. Terör sadece PKK terörü değil, hırsızlık, uyuşturucu, kapkaç da bir terördür. İşsizlikten dolayı 10 lira için çocuklar polislerimize taş atıyorsa, 5 lira için kapkaç yapıp bu yollara itiliyorsa inanıyorum ki bu işsizliktendir. SİDER'in projesi hayata geçerse bu, teröre atılan tokatlardan birisi olacak.”

İSTİHDAM YARATMAK

Devletin desteğiyle yapacakları sitenin istihdama büyük katkı sağlayacağını aktaran Yılmaz, sitede 442 iş yerinin bulunacağını, sitenin havalimanı ve otogara yakın olması dolaysıyla il dışından gelecek müşterilerine büyük kolaylık sağlayacağını dile getirdi.

HAZIRLANAN PROJE

Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ayakkabı, hırdavat, züccaciye, tuhafiye, kozmetik, ev tekstili, iç, çocuk ve büyük giyimi gibi sektörlerde hizmet vereceğiz. Devletimiz bize bütün kapıları açtı. Sur esnafına şefkatli kolunu uzattı. Rabbim devletimize zeval vermesin. Yer yapmak için devletimiz hazine arazisini bize bedelsiz verdi. Buranın yapımını TOKİ üstlendi. 8 yıl taksitle esnaf burada kendisine yer alacak. Yaşanan terör olaylarında dolayı esnafımız mağduriyet yaşadı. Tek gözlü bir oda bile alamayacak durumdaydılar. Devletimizin yardımıyla bunlar yapılıyor. Bunun için Cumhurbaşkanımızı ve devlet büyüklerimizi teşekkür ediyorum." Gültekin de hakkında bilgi vererek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi