İstiklalimizi Taçlandırdık

15 Temmuz'daki hain darbe girişimi karşısında sergilenen milli şahlanışla istiklal kaçlandırıldı. Diyarbakır'daki farklı STK'lar günün önemine dair yaptıkları açıklamada, "Milli iradenin üzerinde hiç bir irade kabul edilemez" dedi.

İstiklalimizi Taçlandırdık

Bugün yüzyılın en kanlı ama başarısızlıkla sonuçlanan, milli iradenin galip geldiği 15 Temmuz'daki darbe girişimi seney-i devriyesini tamamlarken, bugün Diyarbakır'da bir dizi etkinlikler yapılacak. Demokrasi nöbeti ve halk yürüyüşünün yapılacağı 15 Temmuz'la ilgili basın açıklamaları da dün gün boyu devam etti.

MİLLİ İRADENİN ÖVÜLMESİ

Anadolu Aslanları İş adamları Deneği (ASKON) Diyarbakır Şubesi Başkanı Aydın Altaç, Fetullahçı Terör Örgütü tarafından, 15 Temmuz 2016, tarihinde gerçekleştirilmek istenen Darbe girişiminin yıl dönümü münasebeti ile bir açıklama yaptı.

Lazı, Çerkezi, Kürdü ve Türkü ile Milletin 15 Temmuz günü büyük ve acı bir demokrasi sınavından başarıyla geçip, bundan önce yaşanan darbelerin aksine, devletine sahip çıktığını belirten Altaç, millet iradesinden başka iradeyi tanımayacaklarını söyledi. Altaç "Ülkemizin birliğini, bütünlüğünü ve huzurunu tehdit edecek bu tür kişi ve teşebbüslerle mücadelemize devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz.Bu gibi olayların tekrarlarının yaşanmaması için hep beraber Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğanın, hükümetimizin yanında olduğumuzu ve 79 Milyon vatandaşımız ile birlikte dimdik ayakta olduğumuzu belirtiyoruz. Allah’ın izni ile bundan sonra Türkiye’de hiçbir zaman darbeye tevessül olamayacaktır" dedi.

MÜSLÜMANLIK ADI ALTINDA SÖMÜRGECİLİK

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Diyarbakır İl Başkanı Abdurrahman Ergin, FETÖ'nun dershaneleri ile özel okullarında "Müslümanlık" adı altında sömürgeci fikirler aşılandığını kaydetti.  Ergin, şunları kaydetti: ''Vatikan ve Telaviv sevgisi aşılanmış, Washington ve Brüksel’e hayran nesiller yetiştirilmiştir. Allah indinde tek din İslam’dır hakikatinin üzeri örtülmek istenmiştir. 'Üç İbrahimi din, üç semavi din, Hıristiyan ve Yahudilerle amentüde ittifakımız var' gibi safsatalar sürekli tekrar edilmiştir. Ülkenin, içi boş cümlelere, kutuplaşmaya, nefret diline ve yeni yeni mağduriyetler oluşturmaya değil, birbirimizle kardeşliği yeniden tesis etmeye, sevgi bağları oluşturmaya, haksızlıkları gidermeye, yaraları sarmaya ihtiyacı var." Ergin, "Allah bu milleti Siyonist İsrail’in, ırkçı emperyalizmin ve onların vicdansız kuklalarının şerrinden korusun.'' ifadesini kullandı.

15 TEMMUZ İŞGAL GİRİŞİMİYDİ

Hukuki Araştırmalar Derneğince (HUDER) yapılan açıklamada bu ihanetin bir iktidar değiştirme kastı ile yapılmamış, bir işgal için yapılmış olduğu bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "15 Temmuz teşebbüsü seçimlerle iktidarı değiştirme imkanını elde edemeyeceğine inanan emperyalist güçlerin maşaları eliyle gerçekleştirilen bir kalkışmadır, bir işgal ve parçalama operasyonudur. Göğsü iman dolu milletimiz tarihte belki de ilk defa böyle vahşi bir teşebbüse sessiz kalmamış cesaret ve kararlılıkla karşı koymuştur. Öncelikle devletlerine, liderlerine , şehirlerine, kasabalarına, köylerine, aşlarına ve namuslarına kast eden bu hain kukla darbecilere karşı canını ortaya koyarak geçit vermemiştir. Milletimizin göstermiş olduğu bu kahramanlığı gören hain, kukla darbeci ve destekçileri şunu bilmeliler ki bu millette bu iman olduğu sürece hiçbir zaman başarılı olmayacaklardır."

İHANETLERİN EN BÜYÜĞÜ VE ACIMASIZI

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin son dönemlerde karşı karşıya kaldığımız ihanetlerin en büyüğü ve acımasızca olduğunu söyledi.  İç ve dış ihanet şebekelerine rağmen, milletin sahip olduğu iman ateşinin hiçbir zaman söndürülemeyeceğini belirten Bozan, darbeye teşebbüs eden, kanlı FETÖ cunta hareketinin içinde yer alan, milletine kurşun sıkan, meclisine bomba atan canilerden hesap sorulacağını ve en ağır şekilde cezalandırılacağını ifade etti.

Türkiye'de bugüne kadar, engellenenleri saymasak 6 tane darbe yapıldığını anımsatan Bozan şöyle konuştu: "Bu gibi darbelere maruz kalmamak için, topraklarımız üzerindeki yabancı üsleri kaldırmamız, yerli üretime dayalı güçlü bir ekonomiye sahip olmamız ve inanç değerlerimiz etrafında kenetlenerek birlik ve beraberliğimizi sağlamış olmalıyız.  15 Temmuz darbesinde yaşananlar göstermiştir ki, darbelerin ana üssü, ABD elçilikleri ve İncirlik Hava üssüdür. Dolaysıyla, İslam Birliğini oluşturulması ve ABD elçilik ve üslerinin ciddi olarak takip edilmesi gerekir."

Kaynak: Diyarbakır Söz