İtfaiye Arac Sayısı Arttı!

Büyükşehir Belediyesi, engebeli arazilerde çıkan yangınlara hızla müdahale edebilmek amacıyla kurtarma aracı, arazöz , sualtı arama ve kurtarma aracı satın alarak, itfaiye araç filosunu genişletti.

İtfaiye Arac Sayısı Arttı!

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici, Diyarbakır İtfaiyesi’nin 50 araçla yangınlara, kaza, sıkışmalı trafik kazaları ve boğulma vakalarına müdahale ettiğini bildirdi. 50 adet aracın 26’sının kırsal ilçelerdeki grup amirliklerinde ve ilçe ekiplerinde görev yaptığını bildiren Bilici, hizmet alanın il sınırı olması nedeniyle itfaiyenin araç filosunun genişletildiğini, geçen yıl 14 itfaiye aracının, son olarak üç itfaiye aracının satın alındığını kaydetti.

ENGEBELİ ALANLARDA KULLANILACAK

Aldıkları tüm yeni itfaiye ve sualtı araçlarının son teknoloji göz önünde bulundurularak dizayn edildiğini vurgulayan Bilici, satın alınan arazöz ve kurtarma aracının, engebeli alanlarda kullanılacağını dile getirdi. Yeni alınan kurtarma aracının manevra kabiliyetinin oldukça iyi olduğunu aktaran Bilici, yeni araçların filoya katılmasıyla Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’nin daha da güçlendiğini söyledi.

SUALTI ARAMA VE KURTARMA ARACI DA SATIN ALINDI

Bölge belediyeleri arasında tek Sualtı Arama Kurtarma Ekibi’nin Diyarbakır İtfaiyesi bünyesinde bulunduğunu kaydeden Bilici, bu ekibin teknik ekipman ve donanım açısından standartları yakalaması için bir adet sualtı arama ve kurtarma aracı satın alındığını söyledi. Ekibin bölgede cereyan eden boğulma vakalarına müdahalede bulunduğunu, müdahale esnasında teknik ekipman ve donanımların standartlara uygun olması gerektiğine dikkat çeken Bilici, “Personellerimizin, vakaların yaşandığı yere daha rahat ulaşması ve müdahale etmesi için yeni araç satın aldık. Bu aracımız Hakkari, Bingöl, Tunceli ve Mardin olmak üzere bölge illerine de ihtiyaç dahilinde hizmet verecek” dedi.

Araç içindeki donanımın müdahale için gerekli tüm ihtiyaçları bünyesinde barındırdığının altını çizen Bilici, ihbar alındıktan sonra olay yerine sevk edilecek şekilde ekipmanların dizayn edildiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler