İtiraz üzerine tutuklandılar

Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan 15 kişi, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı.

İtiraz üzerine tutuklandılar

Alınan bilgiye göre, Batman Cumhuriyet Başsavcılığında yürütülen soruşturmada gözaltına alınan ve sevk edildikleri mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakılan 10 hakim ve savcı ile 6 polis, yapılan itiraz üzerine tekrar gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen ve nöbetçi mahkemeye çıkarılan 16 şüpheliden 15'i tutuklandı, bir kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

- Batman merkezli FETÖ operasyonu

Bu arada, FETÖ'nün Batman yapılanmasına yönelik 28 ilde gerçekleştirilen operasyon kapsamında gözaltına alınan 55 şüpheliden 14'ü emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan ve mahkemeye çıkarılan 14 şüpheliden 13'ü tutuklandı, 1 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.

Öte yandan, olağanüstü hal kapsamında çıkarılan 670 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnameyle Batman Emniyet Müdürlüğünden aralarında rütbelilerin de bulunduğu 80 personelin kurumla ilişiği kesildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz