İzzeti kuşanmalıyız!

Dicle Üniversitesi Müslüman Gençliği tarafından düzenlenen basın açıklamasında Afganistan'da ve Gazze'de Müslümanlara yönelik katliamlara dikkat çekilerek işgalci çetelere karşı Müslümanların birlik olup izzeti kuşanması gerektiği belirtildi.

İzzeti kuşanmalıyız!

DİYARBAKIR- Diyarbakır'da Dicle Üniversitesi Müslüman Gençliği, Afganistan’ın kunduz vilayetinde bulunan medrese ile Gazze'de siyonistlerin düzenlediği saldırıları telin etmek amacıyla bir basın açıklaması düzenledi.

Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi bahçesinde yapılan basın açıklamasını Fethullah Yiğitalp okudu.

2 Nisan 2018 tarihinde Afganistan’ın kunduz vilayetinde bulunan medresede yapılan icazet töreni sırasında, Emperyalist ABD tarafından yapılan hava saldırısında 100’ün üzerinde Kur’an talebesi, ders hocaları ve aile fertleri katledildiğini bir o kadarının da yaralandığını hatırlatan Yiğitalp, aynı şekilde 1948’de topraklarından zorla çıkarılan Filistin halkının başlattığı Büyük Dönüş Yürüyüşüne katılan Filistinlilerin siyonist çete tarafından saldırıya maruz kalmış ve onlarcasının şehit edildiğini belirtti.

Emperyalistlerin orta doğudaki emellerini gerçekleştirme adına yaklaşık bir asırdır döktükleri kan ve gözyaşının haddi hesabının olmadığını ifade eden Yiğitalp, "Başta ABD olmak üzere tüm işgal ve sömürü çeteleri ümmet coğrafyasındaki temel hak ve hürriyetlerin tamamını çiğnemiştir. Kan ve gözyaşı ile beslenen bu kan emiciler kendilerini tüm dünyanın jandarması olarak görmekte ve istedikleri zaman emelleri uğruna binlerce sivili ayırmaksızın katletmektedir." dedi.

Yiğitalp, "Sözde barış ve huzur adına Afganistan’a giren ABD en başından beri mazlum, mücahid Afgan halkına saldırılar düzenlemektedir. Bu saldırıları yer, zaman gözetmeksizin yapmakta ve sonrasında da tüm dünyaya maharetmiş gibi sunmaktadır. Müslümanların dağınıklığı, parçalanmışlığı onları daha da saldırganlaştırmaktadır. Sivil ve masum insanların korunması hem İslam hukuku hem de evrensel hukuk açısından bir zarurettir. Ama ne yazık ki insan, onların gözünde bir köpek balığı ve ağaçlar kadar kıymet, değer, saygı ve koruma hak etmiyor. Daha da utanç verici olan tablo, Müslümanların bu durumlara duyarsız ve tepkisiz kalmasıdır. Bizler Dicle Üniversitesi Müslüman gençliği olarak yapılan bu katliamları lanetliyoruz ve buradan ümmet coğrafyası üzerinde oyun ve emelleri olan tüm emperyalistlere, bir ölürüz bin diriliriz, diyoruz." ifadelerini kullandı.

"Müslümanlar olarak düşmanımızı yani ABD’yi ve terör şebekesini iyi tanımalıyız"

İslam coğrafyasındaki katliamların Müslümanları harekete geçirmesi gerektiğini sözlerine ekleyen Yiğitalp, "Allah’ın dinine daha sıkı sarılmalı ve onun uğrunda mücadelemizi sürdürmeliyiz. Müslümanlar olarak düşmanımızı yani ABD’yi ve terör şebekesini iyi tanımalıyız. Dinimize ve şiarlarımıza savaş açan emperyalist şebeke, İslam’ı yok etmek için önceliğini İslamî tedrisatın yapıldığı medreselere, camilere vermiş olmalı ki, camileri kundaklıyor, medreseleri bombalıyor. Ürettikleri silahlar Müslümanların üzerinde deneniyor. Bugün başta Afganistan ve Filistin olmak üzere Suriye’de, Yemen’de, Irak’ta, Mısır’da ve ülkemizde oynanan oyunları görmeli, asıl amaçlarının yeryüzünde İslam’ı kaldırmak olduğunu bilmeli ve ABD’den dost olunmadığını ancak düşman olunduğunu anlamalıyız. Hem dünyamızın hem de ahiretimizin düşmanı olan işgalci çetelere karşı birlik olmalı, onlara karşı izzeti kuşanmalıyız." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler