Görüş Bildir

Kışkırtanların imzaları var!

Sur Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan "2008 yılında dönemin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur Belediyesi ve TOKİ arasında kentsel dönüşüm protokolü imzalanmıştır. Bugün bağırıp çağırarak, halkı kışkırtmaya çalışarak gündemi meşgul edenler bu protokolde imza sahibidirler"

Kışkırtanların imzaları var!

Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan, kentsel dönüşüm kapsamında Ali Paşa ve Lalebey Mahallerinde devam eden yıkım çalışmalarının, yerel yönetimin 2008 yılında yaptığı kentsel dönüşüm kararı doğrultusunda yapıldığını açıkladı. Bu konuda yapılan tepkileri hatırlatan Özkan, HDP ve DBP'yi kast ederek, "Yani bugün bağırıp çağırarak, halkı kışkırtmaya çalışarak gündemi meşgul edenler bu protokolde imza sahibidirler" dedi.

Devletin Sur'da yaptığı sosyal yardımların yaklaşık 100 milyon lirayı bulduğunu ifade eden Özkan, Sur'un imarına ise 2 milyar lira harcandığını kaydetti. İki mahalledeki tahliyeleri geçen yıl yapmayı planladıklarını ancak vatandaşa ek bir süre daha vermeyi tercih ettiklerini aktaran Bilal Özkan, devlet ve halkın arasına girmeye çalışan, bölgedeki huzur, sükunet ve güven ortamını bozmaya çalışan terör örgütünün halkı provoke ettiğini vurguladı.

Özkan, "Sözde direniş görüntüsü oluşturmaya çalışmakla beraber başarılı olamayan terör örgütünün uzantılarına asla fırsat verilmeyecektir. Devletimiz bu çalışmayı takvimi içerisinde bitirmeye kararlıdır. Devletimiz, aynı bölgede ve Sur'un tamamında oluşacak yeni yaşam alanları içerisinde Surlu, Diyarbakırlı hemşehrilerimizin güven ve huzur içerisinde yaşamasını sağlama noktasında tam ve kesintisiz irade sahibidir.

Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Bilal Özkan, Sur ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında Ali Paşa ve Lalebey Mahallerindeki yıkım çalışmalarıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Belediye binasında düzenlenen toplantıda konuşan Özkan, iki mahallede yıkım kararı alınan 477 yapının olduğunu, bunlardan 350'sinin boşaltıldığını, 123 ailenin de taşınma işlemlerinin sürdüğünü söyledi.

SURDAKİ YIKIMLARIN SORUMLUSU

Yıkım kararı alınan bölgede 23 tescilli yapının da bulunduğuna dikkat çeken Özkan, yıkım yapılmadan önce tüm evlerin ayrıca incelendiğini, korumaya değer yapının tespiti halinde bu yapıların da tescillendiğini söyledi. Sur ilçesinin tarihi ve kültürel varlıklarını sıralayarak ilçenin önemini belirten Başkan Vekili Bilal Özkan şöyle konuştu:

"Uzunca bir süre terör belasının yıkım, yakım ve saldırılarına maruz kalmıştır. İşte o yıkım ve yakımın müsebbibi olan, vatandaşların evlerini zorla işgal edip duvarları kıran, hendekler kazan, güvenlik mensuplarımızı şehit eden ve sonunda belasını bulan bölücü terör örgütü ve onun gerek sivil toplumdaki, gerekse siyasi alandaki uzantıları, Alipaşa ve Lalebey mahallelerimizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarımızı, bir mağduriyet algısına çevirmeye gayret etmektedirler."

- "Devletimiz vatandaşın yanında oldu"

Terör örgütü ile onların sivil toplum ve siyasi uzantılarının Ali Paşa ve Lalebey mahallelerindeki kentsel dönüşüm çalışmalarını bir mağduriyet algısına çevirmeye gayret ettiğini vurgulayan Özkan, şöyle konuştu:

"Öncelikle bilinmelidir ki yıkımın ve yoksulluğun yegane müsebbibi, bölücü, hain ve halk düşmanı PKK terör örgütü ve onun gerek sivil toplumdaki, gerekse siyasi alandaki uzantılarıdır. Devletimiz her zaman halkının yanında, yaraları sarıcı ve sahiplenici olmuştur. Çukur teröründen zarar gören vatandaşlarımıza yapılan aylık bin lira kira yardımı, taşınma ve eşya yardımları, sosyal ve psikolojik destek faaliyetleri bunun en güzel örneğidir. Burada toplamda 3 bin 217 aile var. Devletimiz bu süreçte gece-gündüz demeden vatandaşının yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir."

Bilal Özkan, 2008 yılında dönemin Büyükşehir Belediyesi, Sur Belediyesi, TOKİ ve Valilik arasında bölgede daha insani bir yaşamı tesis etme adına "Kentsal Dönüşüm Protokolü" imzalandığını hatırlatarak, "Bugün bağırıp çağırarak, halkı kışkırtmaya çalışarak gündemi meşgul edenler bu protokolde imza sahibidirler." ifadelerini kullandı.

Devletin Sur'da yaptığı sosyal yardımların yaklaşık 100 milyon lirayı bulduğunu ifade eden Özkan, Sur'un imarına ise 2 milyar lira harcandığını kaydetti.

- "Vatandaşımızla her konuda mutabık durumdayız"

"Vatandaşına kıymet vermeyen bir devlet bu kadar yatırım yapar mı? Cevabını hainler versinler." diyen Bilal Özkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"TOKİ tarafından tespitler yapılmış, acele kamulaştırma kararı alınarak tespit edilen bedeller eksiksiz olarak vatandaşlarımızın hesaplarına yatırılmıştır. Taşınmaları için vatandaşlarımıza makul süre verilmiş ve bu süre de defaatle uzatılmıştır. Kaymakamlığımızca taşınan vatandaşlarımıza 500 lira taşınma, aylık 500 lira da kira yardımı yapıyoruz. Vatandaşımızla bu noktada asla bir sorunumuz olmayıp, her konuda mutabık durumdayız. Biz 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesini yönetim anlayışımıza şiar edinmiş durumdayız."

- "Uzantılarına asla fırsat verilmeyecektir"

Ali Paşa ve Lalebey mahallelerinde 477 konut olduğuna işaret eden Özkan, 123 ailenin halen yerinde kaldığını, 354 ailenin ise evini boşalttığını aktardı.

İki mahalledeki tahliyeleri geçen yıl yapmayı planladıklarını ancak vatandaşa ek bir süre daha vermeyi tercih ettiklerini aktaran Bilal Özkan, devlet ve halkın arasına girmeye çalışan, bölgedeki huzur, sükunet ve güven ortamını bozmaya çalışan terör örgütünün halkı provoke ettiğini vurguladı.

Özkan, "Sözde direniş görüntüsü oluşturmaya çalışmakla beraber başarılı olamayan terör örgütünün uzantılarına asla fırsat verilmeyecektir. Devletimiz bu çalışmayı takvimi içerisinde bitirmeye kararlıdır. Devletimiz, aynı bölgede ve Sur'un tamamında oluşacak yeni yaşam alanları içerisinde Surlu, Diyarbakırlı hemşehrilerimizin güven ve huzur içerisinde yaşamasını sağlama noktasında tam ve kesintisiz irade sahibidir.

Sağduyu içerisinde çalışmalarımıza destek veren tüm vatandaşlarımıza şükranlarımı arz ediyorum. Onlar biliyorlar ki yapılan bu çalışmaların tamamı Sur halkının huzur ve refahı içindir." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi