Görüş Bildir

Kaçarken mi düştü

Öğretmenler caddesindeki bir apartmanın çatı katında 10 yaşındaki Beytullah Aydın iddiaya göre havalandırma boşluğuna düşerek hayatını kaybetti.

Kaçarken mi düştü

Bağlar ilçesinde apartmanın havalandırma boşluğuna düşen çocuk hayatını kaybetti. Beytullah Aydın'ın ölümü şüpheli görülürken, bazı basın yayın organlarında polis göstericilere müdahale ederken, düşerek hayatını kaybettiği yönündeki iddialar ise  Valilik tarafından yalanlandı.

Alınan bilgiye göre, 5 Nisan Mahallesi Öğretmenler caddesindeki 8 katlı Değirmen apartmanının çatı katına çıkan 10 yaşındaki Beytullah Aydın, havalandırma boşluğuna düştü. Ağır yaralanan Aydın, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olayla ilgili inceleme yapan polis ekipleri, çatıya açılan kapının kilitli olmadığını ve havalandırma boşluğunda düşmeyi engelleyici önlem alınmadığı öne sürüldü.

POLİS GÖSTERİCİLERE MÜDAHALE EDERKEN

Aydın'ın ölümüyle ilgili kısa sürede sosyal medya ve bazı internet sitelerinde, polisin müdahalesi sonucu hayatını kaybettiği iddia edildi. Bu iddia üzerine Valilik yazılı açıklama yaptı.

Aydın'ın 5 Nisan Mahallesi Öğretmenler Caddesi'ndeki 8 katlı bir apartmanın çatı katından havalandırma boşluğuna düşerek ağır yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği kaydedilen açıklamada, olay esnasında söz konusu bölgede herhangi bir asayiş olayının yaşanmadığı bildirildi

O SAATTE TOPLUMSAL OLAY YOKTU

Öte yandan, olayın görgü tanığı iddia edilen Selahattin Şimşek, "Dışarıda gayet sakin bir atmosfer vardı, herhangi bir olay yoktu" dedi. Selahattin Şimşek, Aydın'ın hayatını kaybettiği olayı, AA muhabirine anlattı. Aydın'ın havalandırma boşluğuna düştüğü apartmanda oturan Şimşek, yaralı çocuğu kendisinin hastaneye kaldırdığını ancak kurtarılamadığını aktardı. Şimşek, şunları söyledi:

"Çocukların buraya nasıl geldiğini bilmiyorum. Çocukların bağırmasıyla aşağı indiğimde onu kanlar içerisinde gördüm, iki arkadaşı da yanındaydı. Panikle dışarı çıktım, bir araba çevirdim, hastaneye götürdüm. Orada vefat etti. Ailesine haber verdik. Ailesi geldi, onlara teslim ettim. Dışarıda gayet sakin bir atmosfer vardı, herhangi bir olay yoktu. Toplumsal bir olay, polislerle ilgili bir şey görmedim. Bizim cadde gayet sakindi. Polisleri ve polis arabasını görmedim."

HAVALANDIRMA BOŞLUĞU

Mahalledeki bazı çocuklar da olayı görenlerin, Aydın'ın havalandırma boşluğunu görmediği için düştüğünün anlatıldığını ifade etti. Olayla ilgili inceleme yapan polisler, çatıya açılan kapının kilitli olmadığını ve havalandırma boşluğunda düşmeyi engelleyici önlem alınmadığını belirlemişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi