Kadın sağlıklı olmalı

İl Valisi Hüseyin Aksoy’un Eşi Hülya Aksoy'un Koordinatörlüğünde, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmaları kapsamında Bağlar İlçesi’ndeki kadınlara "sağlıklı olma" eğitimi verildi.

Kadın sağlıklı olmalı

Şenay PEKTANÇ

DİYARBAKIR-İl Valisi Hüseyin Aksoy’un Eşi Hülya Aksoy'un Koordinatörlüğünde, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi çalışmaları kapsamında Bağlar İlçesi’ndeki kadınlara "sağlıklı olma" eğitimi verildi.

KADINLARA SAĞLIKLI OLMA EĞİTİMİ

Gençlik Merkezi’nde yapılan toplantıya Vali Aksoy'un eşi Hülya Aksoy, Bağlar Kaymakamı Dursun Balaban ve eşleri Gülcan Balaban, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Demir ve Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. İnci Sobi Yavaş ve davetli semtteki kadınlar katıldı.

"Sağlıklı olunmalı" başlıklı eğitim sunumu öncesinde Vali Aksoy'un eşi Hülya Aksoy kısa bir konuşma yaptı. Aksoy şunları söyledi: “Diyarbakır Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında meme kanserinde erken teşhis çok önemli olduğu için kendi kendine meme muayenesini nasıl yapmanız gerektiğini hekim arkadaşlarımız sizlere burada anlatacaklar. Sizleri bir araya getirmişken aynı zamanda rahim ağzı kanseri, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, menapoz, obezite, anne sütünün yararları ve özellikle hiçbir şekilde kabul edilemeyecek olan kadına yönelik şiddet ve şiddet görüldüğünde neler yapılması gerektiği, nerelere müracaat edilmesi gerektiği konusunda, sizleri çok fazla sıkmadan, temel bilgiler vermek üzere buradayız. Ben hep şunu söylüyorum; kadın ailenin temel direğidir. Kadın sağlıklı olmalı ki; eşine, çocuklarına, evine faydalı olsun. Biz kadınlar olarak biraz fedakarız ve kendimizi ihmal ederiz. Burada dinlediklerinizi lütfen kendiniz de uygulayın.”

MEME KANSERİNE AMAN DİKKAT!

Daha sonra Halk Sağlığı Müdürlüğünden Dr. Handan Uysal Koç tarafından bir sunum yapıldı. Sunumda Meme Kanseri ve tanı yöntemleri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri ve tanı yöntemleri, kadın üreme sağlığı, normal doğum, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, anne sütü ve emzirme, menopoz, sağlıklı beslenme ve obeziteden korunma, sigara bağımlılığı ve sigaranın sağlığa zararları ile kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendirme yapıldı. Sunumun sonunda ‘Kendi Kendine Meme Muayenesi’ konusunda video gösterimi yapıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz