Görüş Bildir

Kadınlardan yol kapatma eylemi

Hakkari’de bir grup kadın, altyapı ve kanalizasyon çalışmaları sonrası yolların tahrip olmasına tepki gösterdi.

Kadınlardan yol kapatma eylemi

Hakkari’nin Teksek Mahallesi’nde aralarında kadınların da bulunduğu çoğu çocuk 30 kişilik grup, Hakkari Belediyesi tarafından geçen yıl bir firmaya verilen altyapı ve kanalizasyon çalışmaları sonrası tahrip olan yolun yapılmaması nedeniyle eylem yaptılar. Kadınlar yola barikat kurarak bir süre araç trafiğine kapattı. Bunun üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, kadınlara yolu açmaları uyarısında bulundu. Uyarının ardından kadınlar ve çocuklar yola barikat olarak taşıdıkları taşları yol kenarına atarak eylemlerini sonlandırdı.

  Burada kadınlar adına konuşan Şemsihan Adıyaman, bir inşaat firmasının burada yaptığı kanalizasyon çalışmalarının ardından yollarda tahribat meydana geldiğini söyledi. Adıyaman, “Yüklenici firma veya belediye bu tahrip ettikleri yola asfalt veya sulama yapsınlar. Evim ikinci katta. Tozdan dolayı pencerelerimi açamıyorum. Hastalarımız ve çocuklarımız var. Dışarı çıkamıyoruz. Biz mahalle kadınları olarak da böyle bir eylem yapma kararı aldık. Buradan yüklenici firmadan veya belediyeden asfalt yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

  Eylemci kadınlardan Ayten Kurt ise, kendisinin kanser hastası olduğunu belirterek, bu toza bir çare bulmadıkları taktirde eylemlere devam edeceklerini söyledi.

  Yüklenici firma ile belediye yetkilileri ise, mahalleliyle görüştüklerini ve en kısa zamanda yola asfalt dökeceklerini, arızalanan kanalizasyon çalışmalarının da başlatıldığını söylediler.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi