Kadro sevinci

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğünde taşeron firmada çalışan 932 işçi kadro almanın sevincini yaşadı

Kadro sevinci

Diyarbakır'da Karayolları 9. Bölge Müdürlüğünde taşeron firmada çalışan 932 işçi, Vali Hüseyin Aksoy ve Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar'ın da katıldığı etkinlik ile kadro almanın sevincini yaşadı.

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğünde taşeron firmada çalışan 932 işçinin, kadroya geçmesi dolayısıyla Kayapınar ilçesinde bir düğün salonunda düzenlenen etkinlikte Diyarbakır Yol-İş 2 Nolu Şübe Başkanı Hasan Ensarioğlu ile Bölge illerindeki sendika şübe başkanları, işçiler ve aileleri, kadro almanın mutluluğunu Ağar ile halay çekerek kutladı. Yemekli etkinlikte renkli görüntüler yaşandı.

HAŞHAŞİLERİ KINADI

Etkinlikte açış konuşması yapan Yol İş Sendikasi 1 Nolu Şube Başkanı Bülent Yentürk, taşeron işçilerin kadroya geçişiyle ilgili yürüttükleri mücadelenin serüvenini anlatırken, 15 Temmuz'daki darbe girişimine de, değinerek kınadı. Yentürk, "Uzun yıllar toplumda kendilerini iyilik melekleri olarak lanse edip her iktidar dönemlerinde devletimizin önemli kademeleri ile Türk Silahlı Kuvvetlerine sızan haşhaşi çetesi FETÖ terör örgütü mensupları, 15 Temmuz akşamı, ülkemizde demokrasiye ve halkın seçmiş olduğu siyasi iktidara karşı darbe girişiminde bulunup ülkemizi 100 yıl geriye götürmek için sinsi planlarını devreye sokmuşlardır. Ancak gerek parlamentoda bulunan siyasi partilerin, Cumhurbaşkanımızın, Hükümetimizin ve görsel basınımız ile darbeye karşı canlarını pahasına sokaklara dökülen halkımızın dik duruşu sayesinde darbe girişimi püskürtülmüştür." dedi.

EN BÜYÜK CEZAYI ALSINLAR

Yentürk, en büyük temennilerinin bu vahşi terör örgütüne hak edilen cezanın verilmesi olduğunu ifade ederken, demokrasi mücadelesinde şehit olanlara allahtan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.

932 İŞÇİ KADROYA GEÇİŞ

Yentürk, sendikal mücadelelerinin sonucunda taşeron işçilere kadrolu işçi statüsü kazandırdıkları ifade ederken, "Ülke sathında 9 bin 917 sendika üyemiz kadroya geçmiştir. Bunun 932'si bölgemizdeki çalışan işçileri teşkil etmektedir. Buradan büyük emekleri olan dönemin Ulaştırma Bakanı ve şimdiki Başbakanımız sayın Binali Yıldırım'a dönemin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sayın Faruk Çelik'e ve Türk İş Genel Başkanımız Sayın Ergün Atalay'a, Genel Başranımız Ramazan Ağar'a teşekkür ediyoruz."  diye konuştu.

Yentürk'ten sonra Karayolları 9. Bölge Müdürü Şeifk Solmaz, kısa bir konuşma yaparak, kadroya geçiş yapan işçileri tebrik etti. Solmaz'dan sonra konuşan Türkiye Yol-İş Sendikası Genel Başkanı Ramazan Ağar  Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) yaptığı darbe girişimini, sendika olarak kınadıklarını söyledi. Darbe girişiminin kabul edilemez olduğunu belirten Ağar, şöyle konuştu:

İÇ SAVAŞA SÜRÜKLEMEK

"15 Temmuz'da yapılan darbe girişiminde, resmen Türkiye Cumhuriyeti'ni iç savaşa sürüklemek, istila etme gibi bir davranış yaşadık. Hiç haketmediğimiz bir olayla karşı karşıya kaldık. Biz, askerimize, polisimize güvenen bir milletiz. Ama ne oldu? Asker elbisesi altında bizlere mermi sıkıldı, TBMM'ye bomba atıldı. Böyle bir şey hiç görülmedi. Bunu biz haketmedik. O nedenle hala her şey bitmiş değil, hep dikkatli olma durumundayız. Türkiye hiçbir zaman için geriye gitmemiştir, ne zorluklarla karşı karşıya kalsa dahi hep ileri gitmiştir. Yine ileri gideceğiz, bunların üstesinden geleceğiz."

Herkesin siyasi görüşünün ayrı olabileceğini, buna saygı duymak gerektiğini dile getiren Ağar, "Ancak mesele devletse geri teferruattır. Mesele devletse, vatansa el ele gönül gönüle, omuz omuza vererek bu ülkeye gelen her türlü tehlikeyi birlikte karşılamak durumundayız. Her türlü terörü de kınamamız lazım. FETÖ, terörünü de önümüzde gördük, yaşadık." ifadelerini kullandı.

KARDEŞÇE SAHİP ÇIKILMALI

Herkesin birbirine kardeşçe sahip çıkması gerektiğini anlatan Ağar, dış güçlerin oyunlarına gelmemeleri gerektiğini vurguladı. İkinci darbe girişimi iddialarının dedikodudan ibaret olduğunu ifade eden Ağar, şöyle konuştu: "İnanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti milleti asil millet olarak nasıl tankların topların önüne çıktıysak, tankların paletlerinin altına yattıysak, bu ülkeyi bu millet kurtarmıştır. Yine de el birliği gönül birliği yaparak bu ülkeyi kurtarmak hepimizin görevidir. Dedelerimiz, geçmiş yıllarda omuz omuza vererek Çanakkale'de bu ülkeyi kurtardılar. Bu ülke hepimizindir. Gidecek hiçbir yerimiz yok." Ağar, diğer taşeron işçilerin kadroya alınması için yoğun çaba sarf ettiklerini de sözlerine ekledi.

ZOR ŞARTLARDA ÇALIŞIYORLAR

Diyarbakır Valisi Aksoy ise, etkinlikte yaptığı konuşmada, karayollarında çalışan işçilerin, zor şartlarda dahi çalışmalarını aksatmadıklarını söyledi.  Aksoy şöyle dedi; "Gelişen Türkiye’nin, büyüyen Türkiye’nin en önemli çalışmalarından birini de karayolları teşkilatımız yerine getirmektedir. Bu çalışmaları yaparken, emeklerini ortaya koyan, siz değerli çalışma arkadaşlarımızın da katkıları bunun en başında gelmektedir.  Taşeron işçi olarak bu işleri yürütürken, gelişen çalışmalarla kadroya geçen bu işçilerimizin emeklerinin bundan sonrada artarak devam edeceği hususundaki inancım tamdır. Görev yaptığım, Muğla, Mersin, Samsun illerinde de hep Yol-İş Sendikası genel merkezi ile diyalog içerisinde çalışmalarımızı sürdürdük. Kapanan İl Özel İdarenin işçilerinin dağılımından diğer konulara kadar büyük bir diyalog ile görev yaptığımız yerlerde çalışmalarımızı ortaya koyduk. Genel Başkanın, taşeron işçilerimiz başta olmak üzere, işçilerimizin sorunlarının neticeye ulaşmasında çok büyük bir gayreti var. "

Özellikle son yıllarda Türkiye'de karayolları alanında yapılan gelişmelerde işçilerin emeğinin her noktada fazla olduğunu anlatan Aksoy, hep birlikte gelişen, büyüyen Türkiye'de daha iyi bir noktaya varılacağını aktarırken, "Değerli arkadaşlar asli ve sürekli hizmetlerin, kamu işçileri vasıtasıyla yürütülmesi esası kapsamında taşeron işçilikten kadrolu işçi statüsüne geçmek önemli bir aşamadır. Diğer noktadaki çalışmalar da önümüzdeki süreçte devam edecektir. Ben kadro alan, kadroya geçen bütün işçi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Onları kutluyorum. Hep birlikte büyüyen Türkiye’de daha iyi bir noktaya varacağız” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz