Kaldırım İşgaline Ceza Yağdırıldı!

Ergani ilçesinde kaldırım işgali yapan esnaflara yönelik yapılan denetimlerde 35 esnaf uyarıldı, 25 esnafa da para cezası uygulandı.

Kaldırım İşgaline Ceza Yağdırıldı!

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde kaldırım işgali yapan esnaflara yönelik yapılan denetimlerde 35 esnafın uyarıldığı, 25 esnafa ise para cezası kesildiği bildirildi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ergani Belediye Başkanı Ramazan Kartalmış, vatandaşlardan gelen şikayet üzerine esnafın kaldırım işgaline yönelik denetimler gerçekleştirildiğini ifade etti.

KALDIRIM İŞGALİNE CEZA

Kartalmış, esnafların kaldırımları işgal etmesi sonucunda vatandaşların yoldan yürümek zorunda kaldığını belirtek, "Dolayısıyla trafikte aksamalar olduğu gibi vatandaşların can güvenliği de tehlikeye giriyor. Bu nedenle sık sık kaldırım işgaline yönelik denetimler yaparak işgallerin kaldırılması yönünde gerekli uyarıları yapıyoruz." dedi.

Yapılan denetimlerde 35 esnafın uyarıldığını, 25 esnafa ise para cezası uygulandığını kaydeden Kartalmış, işgal tespitinde esnafın ilk önce sözlü olarak, daha sonra da yazılı olarak uyarıldığını, son çare olarak da para cezası yazmak zorunda kaldıklarını dile getirdi.

Kartalmış, kaldırım işgaline yönelik denetimlerin düzenli bir şekilde devam edileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz