Kaldırım İşgaline Karşı Yürüdüler!

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü, kaldırım işgallerine karşı engelli yurttaşlarla birlikte yürüyüş düzenleyerek, esnafı uyardı.

Kaldırım İşgaline Karşı Yürüdüler!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü, kaldırım işgaline karşı merkez Yenişehir ilçesi Gevran Caddesi'nden Ekinciler Caddesi’ne yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe, Kent Konseyi Engelliler Meclisi ve Demokratik Engelliler Federasyonu üyeleri ile engelli yurttaşlar destek verdi.

Kaldırım işgaline karşı yürüyüş

Yenişehir ilçesi Gevran Caddesi girişinde başlayan yürüyüş öncesinde bir açıklama yapan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Şube Müdürü Diren Balsak, engellilerin günlük yaşam içerisinde birçok zorlukla karşı karşıya kaldığını, özellikle kaldırımlarda esnaftan kaynaklı engeller nedeniyle ciddi sorunlar yaşandığını ifade etti.  Balsak, yürüyüşün kaldırım işgali yapan esnafları uyarmak ve engellilerin bu nedenle yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla için yapıldığını kaydetti.

Esnaflara afişler dağıtıldı

Açıklamanın ardından engelli yurttaşlar, “Özgür kent için işgallere hayır”, “Bir gün değil her gün varız”, “Bilinçli esnaf engelsiz kent”, “Kişi göz ile değil yürek ile görür”, “Senin farkındayım sen de farkımda ol” dövizleri açarak, Ekinciler Caddesi’nin kaldırımında yürüdü. Engelli yurttaşlar, yürüyüşte esnaflara engelli haklarını anlatan afişleri dağıtarak, neden yürüyüş yapıldığı hakkında bilgi verdiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler