Kalkınmanın yolu istikrardan geçer

DTSO Başkanı Sayar: "Hem il hem ülke olarak olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Bu koşullara rağmen yüksek azim ve çabayla kendi alanımızla ilgili çalışmalara devam etmemiz gerekiyor"

Kalkınmanın yolu istikrardan geçer

Recep KAYA

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Sayar, "Hem il hem ülke olarak olağanüstü bir süreçten geçiyoruz. Bu koşullara rağmen yüksek azim ve çabayla kendi alanımızla ilgili çalışmalara devam etmemiz gerekiyor" dedi.

Sayar, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince (DESOB) hazırlanan, "Diyarbakır Küçük Sanayi Sitesi Modeli ile Kalkınıyor" projesinin bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında, sanayinin gelişebilmesi için imalatçıların daha adil koşullarda üretim yapması gerektiğini söyledi.

KÜÇÜK SANAYİ SİTESİ MODELİ

Hem kentin hem de ülkenin olağanüstü bir süreçten geçtiğini anlatan Sayar, "Fakat hayat bir şekilde devam ediyor ve bir şekilde bu hayatı sürdürmemiz gerekiyor. Bu koşullara rağmen yüksek azim ve çabayla kendi alanımızla ilgili çalışmalara devam etmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Sanayinin gelişebilmesi için özelilikle imalatçıların çok daha farklı koşullarda üretim yapmaları gerektiğini vurgulayan Sayar, bu kapsamda hazırlanan projenin özellikle imalatçıların hangi koşullarda üretim yaptıklarının hangi sıkıntılarla karşılaştıklarının belirlenmesi için önemli olduğunu bildirdi.

DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu da projeyi Diyarbakır'da küçük sanayi sitelerinin oluşumunu güçlendirmek, esnafa imalat alanları oluşturmak, imalat yapan esnafı tespit etmek ve kayıt altına almak, küçük sanayi siteleri bünyesine esnafın dahil olmasını teşvik etmek için hazırladıklarını belirtti.

KALKINMANIN LOKOMOTİFİ OLUR

Dağınık şekilde, elverişsiz koşullar altında çalışan esnaf ve sanatkarların tespit edileceğini ifade eden Ebedinoğlu, bu şekilde çalışan esnaf ve sanatkarın bir araya getirilerek daha çağdaş modern ve altyapı eksiği olmayan yerlerde çalışma imkanına kavuşmasının mümkün hale geleceğini aktardı.

Projenin hayırlı olmasını dileyen Ebedinoğlu, "Diyarbakır'ı başarılı bir kent, iş dünyamızın da modern standartlarda bir eğitim alanına sahip olması için küçük işletmelerimizin artık meslek sitelerine dönüşmesinin zamanı geldi" ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz