Kamışlo Bulvarı’na asfalt seriliyor

Havaalanı protokol yolu olan Kamışlo Bulvarı’nda asfalt çalışmalarına başlayan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Karayolu’nu Diclekent Bulvarı’na bağlayan Mezopotamya Bulvarı’nda ise temel çalışmasına devam ediyor.

Kamışlo Bulvarı’na asfalt seriliyor

Kent merkezinde 2017 yılı içinde 500 bin ton sıcak asfalt serme, kırsal ilçelerde ise bin 100 kilometrelik yolda sathi kaplama yapma hedefiyle sezonu açan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, kent genelinde bozuk ve yıpranan bulvar, cadde ve sokaklarda sıcak asfalt çalışması devam ediyor. Asfalt çalışmalarını Bağlar ilçesinde sürdüren ekipler, 50 metre genişliğindeki Kamışlo Bulvarının (protokol yolu) bin 800 metrelik kısmında temel (plent-miks temel-PMT) çalışmaları tamamladıktan sonra 8 cm kalınlığında bitümlü temel malzeme sermeye başladı. Bu çalışmanın ardından bulvara, 6 cm kalınlığında binder tabakası, 4 cm kalınlığında aşınma tabakası asfaltı dökülecek. Bulvarın bin 800 metrelik kısmına toplam 18 cm kalınlığında 14 bin ton sıcak asfalt serilecek. Bu çalışma tamamlandıktan sonra bu kez bulvarın geri kalan bin 800 metresi düzenlenecek.

Mezopotamya Bulvarı’nda temel çalışması yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Kamışlo Bulvarının yanı sıra Şanlıurfa Karayolu’nun Otogar Kavşağı ile Diclekent Bulvarını birbirine bağlayan Mezopotamya Bulvarında da çalışmalarını sürdürüyor. Bulvarda alt yapı çalışmalarını tamamlayan ekipler, 50 metre genişliğindeki 5.5 kilometrelik bulvarda 20 cm kalınlığında plent-miks temel (PMT) çalışması yürütüyor. Bulvarda ilk etapta Şanlıurfa Karayolu’nu Fırat Bulvarına bağlayan kısımda temel ve asfalt çalışmaları tamamlanacak, ardından bulvarın Diclekent Bulvarına bağlanan kısmında çalışmalar yürütülecek.

Büyükşehir Belediyesi’nin, asfalt, yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları kent genelinde devam ediyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz