Kamalak Diyarbakır’a Geliyor

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak Diyarbakır’daki olayları yerinde incelemek, esnafın ve diğer vatandaşların sıkıntılarını yerinde görmek ve kendilerini dinlemek, Diyarbakır ekonomisinin son durumuyla ilgili iş dünyası temsilcilerini görmek ve istişare etmek üzere, Başkanlık Divanı üyeleri ile Diyarbakır'a geliyor.

Kamalak Diyarbakır’a Geliyor

Muhammed YILDIZ

DİYARBAKIR-  Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, PKK'nın hendek ve barikat terörü nedeniyle travmalar geçiren Diyarbakır'da temaslarda bulunmaz üzere, 5 Nisan Salı günü şehre geliyor.

Kamalak’ın Diyarbakır ziyareti, 15.00'te basın toplantısı ile başlayıp, Ulu Camide İkindi Namazı ve Dağkapı esnafını ziyareti ve STK temsilcileriyle biraraya gelerek, istişare toplantıyla devam edecek.

Kamalak'ın gelişiyle ilgili İl Başkanı Fesih Bozan basın açıklaması yaptı. Bozan şöyle dedi;

”Milletimizin gerçek temsilcisi ve ruh kökü olan Saadet Partisi kadroları, ülkemizin içerde ve dışarda yaşadığı sıkıntıların sebeplerini ve çözüm yollarını tüm engelleme ve sıkıntılara rağmen inançımızdan aldığımız sorumluluk gereği, il il, ilçe ilçe gezerek bıkmadan usanmadan haykırmaya devam ediyor. Çünkü İyiliği emretmek yanlışlardan men etmek bizim asli vazifemizdir.

“ÜLKEMİZİN YAŞADIĞI EN ÖNEMLİ SORUN BİLİNDİĞİ GİBİ EKONOMİ, TERÖR VE KÜRT SORUNUDUR”

Bununla ilgili olarak, Diyarbakır da ki olayları yerinde incelemek, esnafımızın ve diğer vatandaşlarımızın sıkıntılarını yerinde görmek ve kendilerini dinlemek, İlimizin ekonomisindeki son durumuyla ilgili iş dünyası temsilcilerini dinlemek ve istişare etmek üzere, Genel Başkanımız ve Başkanlık Divanı üyeleri, 5 Nisan Salı günü Diyarbakır da olacaklardır. Genel Başkanımızın Programı 15.00 te Basın toplantısı, Ulu Camide İkindi Namazını ve Namaz sonrası Dağkapı esnafını ziyareti ve STK’lar la toplantı şeklinde devam edecektir.

SUR İÇİNİ “ACELE KAMULAŞTIRMA” KARARI

Bilindiği gibi, Sur içinde 6642 parselde “acele kamulaştırma” kararı alındı. Dün Başbakan ve Bakanlarda Diyarbakır’da ilgili açıklamalarda bulundu. Daha önce mağdur olmuş vatandaşlarımızın bu kamulaştırma kararıyla ikinci bir mağduriyetinin olmamasına, tarihi ve kültürel dokunun korunmasına dikkat edilmesini yetkililere hatırlatıyoruz. Sur içinde kendi evinde hayatını sürdüren fakir vatandaşlarımıza en az dairesi verilmeli, TOKİ ye yıllarca borçlandırılmamalıdır.

SEÇİM ÖNCESİ “İSTİKRAR İÇİN TEK BAŞINA İŞ BAŞINA” NE OLDU?

Seçim öncesi, İstikrar ve çatışmaların durdurulabilmesi için Ak Partinin tek başına iktidar olmasına bağlı olduğu söyleniyordu. Halkımızda gerekli olan desteği verdi. Ama Maalesef bırakın durması olaylarda daha da artış olmuş, şehirler savaş meydanlarına dönmüş, patlayan canlı bombalar ve araçlarla hiç bir yerde can ve mal güvenliği kalmamış yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Buda anlaşılıyor ki olayların durması, Ak Partinin iktidar olmasına bağlı değil, bilakis Ak Partinin 13 yıllık iktidarının içeride ve dışarıdaki yanlış icraatlarının neticesidir.

Bunun için bilgi birikimi, dirayet ve feraset gerekir. Terör örgütlerinin, kurucusu, destekleyicisi ve hamisi durumunda olan ABD ve Avrupa Birliği ülkeleriyle dostluklar sürdükçe olayların bitmesini beklemek saflıktan başka bir şey değildir.”

Kaynak: Diyarbakır Söz