Kanalizasyon Rezaleti!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde iki günde bir sorun veren kanalizasyon nedeniyle zor durumda kalan esnaf, yetkililerden bir an önce sıkıntılarının giderilmesini istedi.

Kanalizasyon Rezaleti!

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Gıda Toptancılar Sitesi'nde iki günde bir sorun veren kanalizasyon nedeniyle zor durumda kalan esnaf, yetkililerden bir an önce sıkıntılarının giderilmesini istedi.

1102'nci Sokak'ta yaklaşık 2 yıldır aynı sorunu yaşadıklarını belirten esnaf, sürekli patlayan kanalizasyondan çıkan atık suyunun kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi.

Esnaftan M. Şirin Genel, Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DİSKİ) ekiplerinin sorunu geçici olarak hallettiklerini belirtti.

KÖKLÜ ÇÖZÜM GETİRİLMİYOR

Onarımın üzerinden birkaç gün geçmeden yine aynı sorunla karşılaştıklarını dile getiren Genel, "2 yıldan beri sürekli aynı sıkıntı veriyor. DİSKİ'yi çağırıyoruz, zor geliyorlar. Geldikleri zaman kanalizasyonu açıyorlar, 2 gün sonra aynı sorunu veriyor. Bunun gider borusu küçük olduğu için kaldırmıyor. Bu pis su çıktığı zaman Gıda Toptancılar Sitesi'ne akıyor ve bütün esnaf rahatsız oluyor. Sağlık açısından kötü bir durum teşkil ediyor. Ayrıca, biz buradan geçemiyoruz. Gidiş gelişlerde pis su üstümüze bulaşıyor. Çevreye yaydığı koku çok berbattır. Bizden başka ilgilenen yok. Sorunu belediyeye söylüyoruz, onlar da sorunumuzla ilgilenmiyorlar." dedi.

Yağışlı havalarda işlerinin daha da zorlaştığını anlatan Genel, şunları söyledi: "Kış aylarında yağan yağmur bina suyuna eklenince her gün bu rezaleti yaşıyoruz. Yetkililere rica ediyoruz. İnsanlık namına gelip bu bina sakinleriyle görüşüp beraber mi yapıyorlar, onlara bir cezai işlem mi uyguluyorlar yeter ki gelip yapsınlar. Bu, belediyenin görevi. Bina sakinlerinin de umurunda değil. Pis su onlara bir engel olmadığı için ilgilenmiyorlar."

SÜREKLİ SIKINTI YAŞIYORUZ

Söz konusu sıkıntılarının giderilmesi talebinde bulunan esnaftan Zait Çöker ise "DİSKİ normalde gelip yapıyor ama yaptıkları gibi aynı duruma geliyor. Gideri mi bozuktur, yetersiz midir onu bilemiyoruz. Bu sıkıntıyı sürekli yaşıyoruz. Kış mevsiminde bize hayat denen bir şey yok. Berbat ve acınacak bir durumdayız. Yetkililer artık buna bir çözüm bulsunlar. Kokusu başa bela, bundan herkes rahatsız oluyor. DİSKİ bundan rahatsız olmuyorsa ne yapalım? Biz bıktık bu pis sudan. Çalışıyoruz, namaz kılıyoruz, suyun içinden gidip geliyoruz ve zor durumda kalıyoruz. Sağlık açısından çok tehlikelidir. Suyun hepsi mikroptur, biz de bu kokuyu içimize çekiyoruz. Yetkililerden ricamız bir an önce kanalizasyona çözüm bulsunlar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Kaynak: Diyarbakır Söz