Kanlı Gece!

Dicle'de Jandarma Komando Taburuna bomba yüklü araçla saldırı yapıldı. Bİr uzman çavuş şehit oldu, 21 güvenlik görevlisi de yaralandı. Takviye giden polisle örgüt üyeleri çatıştı.

Kanlı Gece!

Diyarbakır'ın Dicle İlçsi Jandarma Tabur Komutanlığı'na PKK'lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda ağır yaralanan bir uzman çavuş şehit oldu. Saldırıda Jandarma Tabur Komutanlığı'nda görevli personel ile lojmanda kalan asker yakınlarının da bulunduğu 1'i ağır 21 kişi yaralandı. Patlamada Tabur Komutanlığı ve lojmanlarında büyük hasar oluştu. Patlamanın ardından Dicle- Hani karayolundagüvenlik güçlerinin durdurmaya çalıştığı şüpheli araçtakilerden açılan ateş sonucu 3 polis yaralandı.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ

Alınan bilgiye göre, Dicle İlçesine yaklaşık 1 kilometre mesafede bulunan İlçe Jandarma Komando Taburu'na önceki gece saat 21.50 sıralarında teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Bomba yüklü kamyonet, bir terörist tarafından Komando Taburundaki lojman binasının bulunduğu bahçe duvarının yanına bırakıldı. Aracı beton bloklardan oluşan duvarının yanına bırakan PKK'lılar kaçarken, kısa bir süre sonra patlatıldı.

BIRAKIP KAÇTIKTAN SONRA

Patlamanın şiddetiyle lojman binası hasar görürken, hizmet binası da kısmen etkilendi. Patlamanın şiddetiyle Komando taburunun yakınında bulunan köylerdeki bazı evlerin camları da kırıldı. Olay yerinde büyük çukur açıldı. Patlamanın ardından Komando taburundaki askerler teröristlerin gizlenmiş olabileceği çevredeki bazı alanları ateş altına alındı. Patlamada Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'nda görevli personel ve lojmanda kalan asker yakınlarının da bulunduğu 1'i ağır 22 kişi yaralandı.

HASTANEDE KURTARILAMADI

Olay yerine ambulansların yanısıra durumu ağır olanların Diyarbakır'a acil taşınması için helikopterler sevk edildi. Diyarbakır Asker Hastanesi kaldırılan ağır yaralı Uzman Çavuş Hacı Osman Ayyıldız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Komando taburuna düzenlenen saldırıdan sonra Diyarbakır'dan takviye güvenlik güçleri ilçe merkezine sevk edildi. PKK'lıların kaçabileceği alanlarda güvenlik güçleri tarafından operasyonlar başlatıldı.

LOJMAN BİNASINA BRANDA

Jandarma Komando Tabur Komutanlığı'na bombalı araçla düzenlenen saldırıda hasar gören lojman binasına ise sabah branda çekildi ve Türk bayrağı asıldı. Lojmanların yanında patlatılan bombalı aracın parçalarının ise çevreye savrulduğu görüldü. Komando taburunda görevli askerler ile bomba imha ekipleri de çevrede geniş çaplı inceleme başlattı.

EMNİYET ARACINA DA SALDIRI

Bu arada Dicle İlçe Komando Tabur Komutanlığı'na bombalı araçla düzenlenen saldırıdan sonra dün gece Hani'den Dicle ilçesine gelen ve içinde Hani İlçe Emniyet Amiri ile Hani'de görev yapan kadın hakim ve 2 korumanın bulunduğu polis zırhlı aracı ve koruma olarak eskortluk yapan bir başka zırhlı araç, şüpheli bir aracı durdurmak istedi. Yavaşlamasına rağmen durmayan şüpheli araçtan uzun namlulu silahlarla rastgele ateş açıldı.

BİR DE KADIN HAKİM YARALANDI

Dicle İlçsi'nde Jandarma Tabur Komutanlığı'na PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırının ardından Dicle-Hani karayolunda saldırıya uğrayan polis aracında Hani İlçe Emniyet Amiri ve 2 polisin yanısıra bir de kadın hakimin yaralandığı belirlendi.

ÜST DÜZEY ASKERİ YETKİLİ DE YARALANDI

Teröristlerin Jandarma Tabur Komutanlığı'na yönelik saldırısında yaralananlar arasında bir üst düzey akseri yetkilinin yanı sıra lojmanda kalan askeri personelin yakınlarının da bulunduğu öğrenildi. 2 top AYP kullanıldığı tahmin edilen saldırıda infilak eden aracın komutanlıktaki lojmanların bulunduğu yere yakın bölgede patlatıldığı anlaşıldı. Bölgede hava destekli başlatılan operasyon sürdürülüyor.

PATLAMA SORUŞTURMASINA YASAK

Dicle İlçesi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Jandarma Komutanlığı'na yapılan bombalı saldırıya ilişkin olarak yayın yasağı getirilmesi için Sulh Ceza Hakimliği'ne başvuru yapıldı. Savcılık başvurusunda Dicle Jandarma Komutanlığı'nda meydana gelen patlama nedeniyle soruşturma tamamlanıncaya kadar soruşturma dosyası kapsamı hakkında ve olay yeri hakkında medyada her türlü haber, röportaj, eleştirici ve benzeri yayınların yasaklanmasına karar verilmesi istendi. Dicle Sulh Ceza Hakimliği, bu isteğin mevcut hukuk mevzuatına uygun olduğunu belirterek Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı'na bombalı araç ile yapılan terör saldırısı ile ilgili yayın yasağı getirilmesine karar verdi.

“DUYUMLAR ALIYORDUK”

Patlama anında evde olduğunu belirten AK Parti İlçe Başkanı Deryan Aktert ise, şunları kaydetti: “Eve yeni gelmiştim. Önce elektrikler kesildi. Sonra da büyük bir patlama sesi duyduk. Oturduğumuz apartman sallandı. Önce bize yönelik saldırı olduğunu düşündük. Sonra duyduk ki saldırı olmuş. Yüzbaşını aradım cevap vermedi. Birkaç kişiyi daha aradım ama cevap alamadım. Sonra hastaneyi aradım. Henüz yaralı gitmediğini söylediler. Hemen hastaneye gittim. Yaralılara yardımcı olduk. Evde ise çocuğum diğer odadan bağırdı. Artık çıkıp gittim. Silahlar sağda solda patlıyordu. Daha önce benim istasyonum üç kez tarandı. Bundan sonra bir şey olacağını sanmıyordum. Ancak duyumlar alıyorduk. Şehidimize Allah’tan rahmet yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Allah devletimizin ve milletimizin yardımcısı olsun.”

Kaynak: Diyarbakır Söz