Kanlılar Barıştı

Yaklaşık bir yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle 6 kişinin yaralandığı kavganın ardından iki aile arasında başlayan husumet, barış yemeğiyle sonlandırıldı

Kanlılar Barıştı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir yıl önce arazi anlaşmazlığı nedeniyle 6 kişinin yaralandığı kavganın ardından iki aile arasında başlayan husumete barış yemeğiyle son verildi.

İlçeye bağlı Çat Mahallesi'nde yaklaşık 1 yıl önceki arazi kavgasında 6 kişi silah, taş ve sopalarla çeşitli yerlerinden yaralanmıştı.

Olayın ardından Kayaş ve Özyıkılmaz aileleri arasında başlayan husumet, bölgenin kanaat önderlerinden Muhammed Yıldızay, Ahmet Ersin Bucak ve Hacı Kadir Kudin'in araya girmesiyle sonlandırıldı.

AİLELER ARASINDA BARIŞ SAĞLANDI

Barışmaya ikna edilen taraflar, ilçenin Küçükçavuşlu Mahallesi'nde bir araya gelip, kucaklaşarak aralarındaki huzursuzluğu bitirdiklerini ilan etti.

Yıldızay, burada yaptığı konuşmada, barışa katkı sunan taraflara teşekkür etti.

Vatandaşlar arasında barışın sürdürülebilir hale gelmesi için herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini vurgulayan Yıldızay, "Bugün burada yaşanan barış inşallah hayırlara vesile olur. Bu çok güzel bir manzara. Birbirimizi vurarak taziyelerde buluşmaktansa barış toplantılarında görüşmek çok daha güzel ve gurur vericidir. Allah barışımızı daim kılsın." diye konuştu.

Konuşmaların ardından düzenlenen barış yemeğinde, 300 kilogram et ve 500 kilogram pirinçten yapılan yemekler ikram edildi kullanıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz