Görüş Bildir

Kapatmaya tepki geldi

Başbakanlık tarafından KHK'ye dayanılarak bazı televizyon ve radyoların yayınlarının kesilmesi Diyarbakır'daki toplantıda protesto edildi.

Kapatmaya  tepki geldi

Sümer Park Resepsiyon Salonu'nda düzenlenen toplantıya HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir, Büyükşehir Belediye Başkanı DTP'li Gültan Kışanak, Eş başkan Fırat Anlı, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, Özgür Gazeteciler Cemiyeti temsilcileri ve kapatılan televizyon ile radyoların çalışanları katıldı. Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, toplumun bir darbeyi kabul etmeyerek buna karşı net bir tutum sergilediğini vurgulayarak şunları söyledi:

"Demokrasiden, özgürlüklerden yana olan hepimiz, başta da ekranları karartılan bu basın yayın kuruluşları, bu darbeye karşı çok net tutum aldı. Bunu kabul etmediğimizi, etmeyeceğimizi ve bu ülkede darbeler devrini kapatmak istediğimizi net bir şekilde ifade ettik. Ancak bugün görüyoruz ki, aslında darbe devam ediyor. Birileri bu OHAL ufuğunun keyfini çıkarmak için bütün hukuk kurallarını ayaklarının altına almış durumdalar. Ancak askeri darbe dönemlerinde televizyonların ekranları karartılabilir. Bunun dışında bir ülkede demokrasiden hukuktan bahsediliyorsa, eksik bir demokrasi varsa bile bir kararla, iki- üç satırlık yazıyla 22 yayın kuruluşunun yayınına son verip, bunlara el koymak gibi bir yaklaşım ve tutum varsa, bunun açık adı darbedir."

HDP'Lİ PİR: SIRA SEÇİLMİŞLERE GELECEK

HDP Milletvekili Ziya Pir ise, medya kuruluşlarının ardından susturma sırasının seçilmişlere geleceğini ileri sürerek şöyle dedi: "Türkiye'de ve Kürdistan'da medya susturmalardan sonra her halde seçilmişlerimize sıra gelecek. Belediye başkanlarımıza, halkın iradesi milletvekillerimize vesaire gelecek. Biz de sıramızı bekliyoruz bugünlerde. 15 Temmuz'da sanki darbeyi bu ülkenin koskoca generalleri, askerleri, AKP'nin içindeki eski vekillerinden bazıları yapmamış gibi, sanki Kürtlerin bebekleri ve çocukları bu darbeyi yapmış gibi Zarok TV'yi kapatıyorsunuz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi