Görüş Bildir

Kara Bayram

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, "Bazı örgütler camileri bombalayarak bu bayram sevincine gölge düşürmek istiyor." dedi.

Kara Bayram

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından her bayramda geleneksel olarak Yenişehir'de bulunan Sümer Park'ta düzenlen "Kardeşlik Bayramlaşması" programına, aralarında Sur'daki terör mağdurlarının da olduğu yüzlerce kişi katıldı.

Bayramlaşmak için Sümer Parka gelen vatandaşlar uzun bir kuyruk oluşturarak, salavatlar eşliğinde bayramlaştı. Programa katılanlara gül suyu ve şeker ikram edildi.

Bayramlaşma programına katılan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, birelerinin bayram sevinçlerini zehir etmek istediğini ifade ederek, "Bayram sevincini yaşatmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Bu tür etkinlikler birlik ve beraberliği ortaya çıkaran bir etkinliklerdir. Diyarbakır gibi daha düne kadar bombalarla, patlayıcılarla harabe olmuş haliyle anılan ve insanların birbirlerine düşman edildiği bu şehirde, bu manzara taktire şayandır." dedi.

KARA BAYRAM

Ramazan Bayramı'nı "kara bayram" olarak ilan edenlere göndermede bulunan Yılmaz, şunları söyledi:

"Birileri bombalarla, katliamlarla Müslümanların bayramını idrak etmemesi için elinden geleni yapıyor. Bazı örgütler camileri bombalayarak bu bayram sevincine gölge düşürmek istiyor. Kimileri de vatandaşlarımızın geçtiği yerlere mayınlar döşeyerek şehirlerimizin yakılıp yıkılmasına sebebiyet veriyor. Kendi sebep oldukları bu yıkım ve yaşanan acıları fırsat bilerek Müslümanların bayramını kara bayram ilan etme noktasına geliyorlar."

Programa katılan Sur'daki terör mağdurlarından B.T, terör olaylarının sona ermesinden sonra böyle bir bayramlaşma gerçekleştirildiği için mutlu olduğunu söyledi.  B.T, PKK tarafından evleri yıkıldığı için, evlerinden uzak bir şekilde bayramı geçirdiklerini dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi