Kardeşlere Kucak Açan Tek Ülkeyiz

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ülkelerindeki saldırılardan kaçarak Türkiye'ye sığınanlara ilişkin "Türkiye Cumhuriyeti, çok şükür nerede ne yaşandıysa her zaman ev sahibi oldu. Balkanlardan gelen göçmenlere de Kafkaslara da Orta Doğu'ya da geçmişte bir çok hadisede kucak açtı. Bugün de ülkemizde çok sayıda kardeşimiz var. Biz bununla da iftihar ediyoruz. Çok şükür böyle bir ülkemiz var" dedi.

Kardeşlere Kucak Açan Tek Ülkeyiz

Bakan Yılmaz, Bağlar ilçesi tren garı yanındaki açık alanda düzenlenen iftar programında, Diyarbakır'da yaşayan Suriyeli sığınmacılarla bir araya geldi.

Burada konuşan Yılmaz, ramazanın  toplumu bir araya getirdiğini, paylaşmayı ve dayanışmayı arttırdığını söyledi.

Yılmaz, son günleri yaşanan ramazanın önemine değinerek, "Ramazan ayı, etnik yapısı ne olursa olsun inancı, fikri, siyasi görüşü ne olursa olsun herkesin bir araya geldiği, aynı manevi atmosferi paylaştığı bir aydır. Bunun da kıymetini bilmemiz lazım. Bizi biz yapan, bir arada tutan en önemli hadiselerden biri ramazandır. Ramazanın bereketli olmasını, rahmetinin mağfiretinin hepimize ulaşmasını temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı

Suriye'deki "zalim rejimden" kaçarak Türkiye'ye sığınanların bir an önce ülkelerine, yurtlarına huzur içinde dönmelerini dileyen Yılmaz, Suriye'deki "zalim yönetimin" değişmesini temenni ederek, insanın yerinden yurdundan olmasının kolay olmadığını belirtti.

-"Türkiye her zaman mazlumun yanında"

Yılmaz, Türkiye'nin her zaman mazlumun yanında yer aldığını anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti, çok şükür nerede ne yaşandıysa her zaman ev sahibi oldu. Balkanlardan gelen göçmenlere de Kafkaslara da Orta Doğu'ya da geçmişte bir çok hadisede kucak açtı. Bugün de ülkemizde çok sayıda kardeşimiz var. Biz bununla da iftihar ediyoruz. Çok şükür böyle bir ülkemiz var. Türkiye'nin kıymetini bilmek gerekiyor. Türkiye olmasaydı bu misafirperver millet, devlet olmasaydı bugün bu kardeşlerimiz çok daha sıkıntılı günler yaşayacaklardı."

Bazı ülkelerin sığınmacılara yardım etmediğini söyleyen Yılmaz, Türkiye'den daha zengin ülkelerin bu konuda sadece konuştuklarının ifade etti.

Kalkınma Bakanı Yılmaz, Diyarbakırlıların kentte yaşayan Suriyeli sığınmacılara misafirperverlik gösterdiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle tamamladı:

"Milletimizi de tebrik ediyoruz. Elbette insanlığın da bu konularda daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Türk, Kürt, Arap, Müslüman, gayrimüslim olabilir. Biz bu hadiselere insan gözüyle bakacağız. İhtiyaç içinde ve zulüm altında olan bütün insanlara el uzatacağız. Böyle bir ülkemiz, anlayışımız ve milletimiz olduğu için iftihar ediyoruz. İnşallah Türkiye daha da güçlensin çok daha fazla mazluma ve ihtiyaç sahibine el uzatsın diyoruz."

Programa, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ve AK Parti İl Başkanı Muhammed Akar da katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz