Görüş Bildir

Kardeşlik için sende sarıl!

Diyarbakır'da bir grup liseli öğrenci ‘ Irkçılık yapan bizden değildir (hadisi şerif)’ temasıyla sosyal deney başlatarak, vatandaşlarla kuçaklaşma kampanyası başlattı.

Kardeşlik için  sende sarıl!

Muhammet YILDIZ 

Liseli gençler, ellerindeki ‘ Kardeşlik için sende sarıl’ ve ‘Hepimiz kardeşiz diyorsan sende sarıl’ yazılı dövizlerle Diyarbakır halkını son zamanlarda sosyal medya üzerinden yapılan ırkçı ve ideolojik propagandalara karşı duyarlı olmaya çağırdı.

Ofis Ekinciler Caddesi üzerinde “ Irkçılık yapan bizden değildir” temasıyla sosyal deney yapan liseli öğrencilerden Okan Açıkgöz, Ali Yıldız, Murat Kaya, Okan Sayar, kampanyayı düzenlemelerindeki amacın, kardeşlik duygusunu hatırlatmak olduğunu söyledi. Lise öğrenirlerinin yaptığı sosyal deneye vatandaşlardan da yoğun ilgi gösterdi.

DİYARBAKIR- Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Ekinciler Caddesi üzerinde bir grup lise öğrencisi‘ Irkçılık yapan bizden değildir (hadisi şerif)’ temasıyla sosyal deney yaptı.

‘ Kardeşlik için sende sarıl’  ve 'Hepimiz kardeşiz diyorsan sende sarıl’ yazılı dövizler ile Diyarbakır halkını kardeşçe yaşamak için sarılmaya davet etti.

KERDİŞLİK İÇİN SENDE SARIL

Son günlerde sosyal medya üzerinden yürütülen ırkçılık söylemleri ve ideolojik propagandalara karşı böyle bir sosyal deney projesini düzenlediklerini dile getiren lise öğrencileri Okan Açıkgöz, Ali Yıldız, Murat Kaya, Okan Sayar vatandaşları, ırkçı söylemler ve ırkçı yaklaşımlara karşı dikkatli olmaya davet etti. Lise öğrenirlerinin yaptığı sosyal deneye vatandaşlardan da yoğun ilgi gösterdi.

IRKÇI VE İDELOLOJİK SÖYLEM

Yaptıkları sosyal deney ile ilgili Söz Haber ekibine konuşan Okan Açıkgöz, “ Diyarbakır’da yaşıyorum. 18 yaşındayım lise üçüncü sınıfa gidiyorum. “Diyarbakır’da kardeşlik için sende sarıl” sosyal deneyini ben ve ekibim gönüllü olarak yapmaya karar verdik. Bunu yapmamızdaki tek amaç ise Son zamanlarda gerek sosyal medya hesapları üzerinden olsun gerekse Türkiye genelinde olsun ırkçılık propagandasına karşı bizde kendi aramızda gönüllü olarak “Kardeşlik için sende sarıl” adlı sosyal deneyimizi halkımıza sunduk. Güzel oldu, sarılan oldu. Buna benzer çalışmalarımız son hızıyla devam edecek. Kardeşlik için, birlik ve beraberliğimiz için her türlü çalışmayı yapmaya gayret göstereceğiz. Küçük bir notum var,  halkın yapılan ırkçılık propagandasına karşı dikkatli olmasını diliyorum, hiçbir zaman propagandaya gelmemelerini istiyorum” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi