Kaya’nın akıbetini sordular

İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” eylemlerinin 411’nci haftasında, Maraş katliamının ikinci yıl dönümü olan 23 Aralık 1980 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Mahmut Kaya’nın akıbetini sordu.

Kaya’nın akıbetini sordular

DİYARBAKIR - Diyarbakır’da İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi ve kayıp yakınlarının, her hafta “Kayıplar bulunsun failler yargılansın” sloganıyla gerçekleştirdikleri eylem, 411’inci haftasında devam etti. Geçmişte Koşuyolu Parkı’nda bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde düzenlenen eylem, bu haftada OHAL kapsamında Diyarbakır Valiliği tarafından getirilen ‘eylem ve etkinlik yasağı’ndan dolayı yine İHD binasında yapıldı.

KAYIPLARIN FAİLLERİ                            

Barış Anneleri Meclisi üyelerinin de katıldığı eylemde aileler, kaybedilen yada katledilen yakınlarının fotoğraflarını taşıdı.  Kayıplarının bulunması için 411haftadır aralıksız bir şekilde faillerin sorduklarını dile getiren İHD Diyarbakır Şubesi Başkanı Raci Bilici, kayıpların failleri bulana dek mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi. Bilici, getirilen yasaktan dolayı kendilerinin eylem yapmalarına izin verilmezken, kentte geçtiğimiz hafta sonu yapılan Bayrak Yürüyüşü’nü hatırlatarak İçişleri Bakanı ve Diyarbakır Valiliği tarafından istendiğinde eylem ve etkinliklere izin verilmesine tepki gösterdi.

Bilici’nin konuşmasının ardından 23 Aralık 1980’de, Kars’ta gözaltına alınması sonrası kendisinden bir daha haber alınamayan Mahmut Kaya’nın hikayesi okunarak, akıbeti soruldu. Kaya’ya dair yapılan bu bilgilendirme sonrası bu haftaki oturum, 5 dakikalık sessiz eylem ile sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz