Kayıp yakınlarından adalet talebi..

Diyarbakır'da kayıp yakınları, faillerin yargılanması istenirken, "Failler yargılanmadıkça bu alanları terk etmeyeceğiz" mesajı verildi.

Kayıp yakınlarından adalet talebi..

Ahmet DEMİR

DİYARBAKIR-İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ile kayıp yakınları, her hafta Koşuyolu Parkı Yama Hakkı Anıtı önünde düzenledikleri eylemlerine devam etti. Eyleme Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Fırat Anlı da katılarak destek verdi.  "Kayıpları bulunsun, failler yargılansın" sloganıyla 377. düzenlenen eylemde, insan hakları savunucuları ve aileler, 2 Temmuz 1994 yılında Silvan yolunda kaybedilen Çınar Sağlık Ocağı'nda doktor olan Recai Aydın'ın hikayesini paylaştı.

ADALET İSTEDİLER

İHD DiyarbakırŞube Başkanı Raci Bilici, faillerin bulunup yargılanması talebini yineledi.  İHD Hukuk Komisyonu Üyesi Muhterem Sürer de, 2 Temmuz 1994'te kaybedilen Recai Aydın'ın hikayesini anlattı.

Çınar Sağlık Ocağı'nda doktor olan Aydın'ın, iş yerinden aracıyla yola çıktıktan bir süre sonra, aracın güzergahı olmayan Silvan yolunda kapıları açık olarak bulunduğunu aktaran Sürer, Aydın'ın akıbetini öğrenmek için yapılan tüm başvuruların sonuçsuz kaldığını söyledi. Sürer, JİTEM tetikçisi Abdülkadir Aygan'ın, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı olarak ilettiği ifadesinde, Aydın'ın JİTEM tarafından infaz edildiğini açıkladığını da belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz