Kaymakamı kaçırmıştı!

Diyarbakır'ın Kulp İlçesi Şenyayla Bölgesi'nde, Muş Valiliği'nde Kaymakam adayı olarak staj yapan Kenan Erenoğlu ve Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli er Aykut Çelik'in kaçırılması eylemlerine katıldığı iddiasıyla yargılanan PKK'lı Diren Yaşa, 36 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Kaymakamı kaçırmıştı!

Kulp İlçesi Şenyayla Bölgesi'nde 12 Ağustos 2011 tarihinde Muş Valiliği'nde Kaymakam adayı olarak staj yapan Kenan Erenoğlu ile Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli er Aykut Çelik'in PKK'lı teröristlerce kaçırılması ile ilgili yargılamaya devam edildi. Diyarbakır 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Kocaeli F tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Diren Yaşa, SEGBİS sistemi ile katıldı. Duruşmada daha önce açıkladığı esas hakkındaki mütalaasını tekrar eden savcı, sanık Diren Yaşa'nın cezalandırılmasını istedi.

Sanık Diren Yaşa ise suçlamaları kabul etmediğini belirterek, olayın olduğu tarihte Bingöl'de faailiyet gösterdiğini belirtti. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanık Diren Yaşa'yı Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu ve er Eykut Çelik'e karşı 'Kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle alıkoyma' suçundan 36 yıl hapis cezasına çarptırdı.

VALİ YARDIMCISI OLDU, FETÖ'DEN İHRAÇ EDİLDİ

Muş Valiliği'nde Kaymakam adayı olarak staj yapan Kenan Erenoğlu, ailesini ziyaret etmek için 12 Ağustos 2011 tarihinde minibüsle Diyarbakır'a giderken, Kulp İlçesi Şenyayla Bölgesinde yol kesen PKK'lılar tarafından kaçırıldı. Kırsal alandan yürütülerek Irak'ın kuzeyine götürülen Erenoğlu, 19 ay PKK'nın elinde kaldı. Erenoğlu, çözüm sürecinin başlaması üzerine kaçırılan 7 kamu görevlisiyle birlikte 13 Mart 2013 tarihinde, aralarında HDP'li milletvekillerinin bulunduğu heyete Zap bölgesinde teslim edildi. Aynı gün Türkiye'ye giriş yapan Erenoğlu, daha sonra atandığı Bolu Vali yardımcılığı görevinden FETÖ/PDY terör örgütü soruşturması kapsamında ihraç edildi. Aynı bölgede kaçırılan Mardin 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı emrindeki er Aykut Çelik ise, 40 gün PKK'lıların elinde kaldıktan sonra tuvalete gitme bahanesiyle kaçarak güvenlik güçlerine sığındı.

Kaymakam adayı ve askerin kaçırılması olayı ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Andok kod adlı PKK terör örgütü üyesi Eşref Işık, 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 197 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Aynı davada yargılanan Diren Yaşa'nın dosyası ise eksik evraklar nedeniyle ayrılmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz