Kaynaklar dağa gitmiyor artık!

Hani Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Yazıcı, kültürel faaliyetlerde de kullanılacak taziyeevinin temelini kadınlarla attı.

Kaynaklar dağa gitmiyor artık!

DİYARBAKIR  - İçişleri Bakanlığınca Hani Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, "Kaynaklar artık dağa aktarılamıyor. Bundan sonra projelere, yatırımlara, tesislere, temel atma törenlerine şahit olacaksınız. Burası bir yılda şantiye alanına dönüşecek." dedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Hani Belediyesi, vatandaşları hizmetle buluşturmak için başlattığı çalışmaları sürdürüyor.

Bu kapsamda Belediye Başkan Vekili Yazıcı, kadınlara yönelik kültürel faaliyetler için de kullanılacak, Dereli Mahallesi'ndeki taziyeevinin temelini, kadınlarla attı.

Yazıcı,  göreve başladıktan sonra ilçe için çok sayıda proje hazırladıklarını söyledi.

"İlçe için 164 milyonluk proje hazırladık. Bunlardan iki ay sonra hizmete sunulacak taziyeevinin temelini, hizmetin asli sahibi kadınlarla atmış bulunuyoruz." ifadesini kullanan Yazıcı, 5 ay önce göreve başladıklarında kadınlar ve çocuklarla ilgili sosyal tesis bakımından hiçbir faaliyetin olmadığını gördüklerini belirtti.

Temeli atılan binanın sosyal ve eğitsel amaçlı etkinliklerde de kullanılacağını dile getiren Yazıcı, hazırladıkları projelerde kadın ve çocuklara ayrıcalık tanıdıklarını vurguladı.

Yazıcı, ilçe için hazırladıkları projelerde vatandaşın görüşüne başvurduklarını, bu taziyeevinin de kadınların talebi üzerine yapıldığını bildirdi.

Merkez Mahallesi'nde de kadınlar için taziyeevi inşaatına başlanacağını belirten Yazıcı, son düzenlemeleri devam eden kadın ve çocuk konukevinin de yakında hizmete açılacağını ifade etti.

Özellikle pazar kurulan günlerde ilçe merkezinde kadınların ihtiyaçlarını gidermesi için dinlenme evine ihtiyaçları olduğunu anlatan Yazıcı, yakın zamanda onun da temelini atacaklarını kaydetti.

Yazıcı, kısa süre sonra hizmete açılacak kültür merkezinde ise kadın ve çocuklara yönelik bazı faaliyetlerin yapılacağını, ilçede bu kapsamda 5 tesisi hizmete sunacaklarını söyledi.

"Tüm yatırım ve faaliyetler, kamu kaynaklarıyla yapılıyor"             

Buradaki tüm yatırım ve faaliyetlerin, tamamıyla kamu kaynaklarıyla yapıldığını vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti:

"İstenildiğinde demek ki yapılıyor. Burada vatandaşlarımız için ayrılan kamu kaynaklarının geçmiş zamanlarda vatandaşlarımıza yönelik hizmetlerde kullanılmadığını hepimiz gördük. Buna tüm Türkiye şahit oldu. Biz ise tüm kamu kaynaklarını kısa zamanda vatandaşlarımızın hizmetine sunacak şekilde çalışıyoruz. Kaynaklar artık dağa aktarılamıyor. Bu yatırım, kaynakların yüzde 100 vatandaşın hizmetine sunulduğunun en açık örneğidir. Bundan sonra projelere, yatırımlara, tesislere, temel atma törenlerine şahit olacaksınız. Burası bir yılda şantiye alanına dönüşecek. Bu, vatandaşın kaynağının mahallinde hizmete yansımış halidir."

Vatandaşlar hizmetlerden memnun

Vatandaşlar da belediye hizmetlerinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Dereli Mahallesi Muhtarı Hikmet Topkaya, ilçede gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı Yazıcı'ya teşekkür etti.

Topkaya, "Bugüne kadar böyle bir yatırım görmedik. Devletimizden Allah razı olsun. Yol, altyapı, içme suyu projeleri yaptı. Köylere kadar hizmet gitti. Allah devletimize zeval vermesin." diye konuştu.

Mehmet Topkaya (77) ise bu çalışmaların hayata geçirilmesinde katkısı bulunanlara teşekkür etti.

"Allah razı olsun. Şimdiye kadar böyle hizmet yapılmadı. Belediye Başkanımız hizmet yapıyor, çok memnunuz, teşekkür ederiz." diyen Topkaya, bu hizmetlerin sürmesini beklediklerini kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz