Kayra Bebeğin dramı yürek sızlatıyor!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yaşayan kalp hastası 8 buçuk aylık Okan Kayra bebeğin ailesi zor durumda. Kayra bebeğin iyileşmesi için ameliyat olmaya ihtiyacı var, fakat aile hastane masraflarını karşılayamıyor. Hastane masraflarını karşılayamayan aile yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan yardım istiyor.

Kayra Bebeğin dramı yürek sızlatıyor!

DİYARBAKIR-Bağlar’da yaşayan ailesinin 4. ve en küçük çocuğu olan Kayra bebeğe, 15 günlükken götürüldüğü hastanede doğumsal bir kalp rahatsızlığı olan ‘pulmoner darlık’ yani kanı kalpten akciğere taşıyan damarların kalın ve dar olduğu teşhisi kondu. Kayra, bu teşhisten sonra henüz 15 günlükken kalp ameliyatı oldu. Geçirdiği ağır ameliyattan sonra bir kez de anjiyo olan Kayra bebek henüz sağlığına kavuşamadı. Okan Kayra’nın sağlığına kavuşabilmesi için tedavi olmaya ihtiyacı var fakat ailenin bunu karşılayacak gücü yok.

SAĞLIK GÜVENCELERİ YOK

İlk ameliyatından sonra dikişlerinin açılması için hastaneye götürülen Kayra bebek ailesinin iddiasına göre, doktorun ellerini yıkamadan ve eldiven takmadan müdahale etmesi üzerine enfeksiyon kaptı. Enfeksiyon kapan bebek babası tarafından tekrar İstanbul’a tedavi için götürüldü. Ayrıca kendilerine yardım edilmesi için çeşitli yerlere başvuran aileye kimse yardımcı olmadı. Herhangi bir sağlık güvencesi olmayan Okan Kayra, şimdi 8 buçuk aylık ve hala tedavi olmayı bekliyor.

BABASI DA KALP HASTASI

Okan Kayra’nın babası 37 yaşındaki Süleyman Gürhan çalışamadığını ve bundan dolayı da çocuğunun iyileşmesi için gerekli tedavi masraflarını karşılayamadığını söyledi. Kendisinin de kalp hastalığı olduğunu, 2 kere kalp krizi geçirdiğini ve anjiyo olduğunu bu yüzden çalışamadığını söyleyen Gürhan, çocuğunu tedavi edemediği için çok üzüldüğünü belirtti. Gürhan, daha önce çalıştığı iş yerlerinden hastalığı yüzünden işten çıkarıldığını, ağır iş yapamadığı için iş bulmakta zorluk çektiğini belirterek yetkililerden Kayra bebeğe yardımcı olmalarını istedi. 4 çocuğu olan baba Gürhan, ailesini geçindirmekte zorluk çektiğini ve Kayra’nın hastalığından sonra tüm mal varlığını çocuğun tedavisi için harcadığını belirterek, çocuğunun tedavisini karşılayamadığını ve bu konuda kendisine yardım edilmesini istediğini dile getirdi. Baba Gürhan, “Kendime göre rahatsızlıklarım var o yüzden çalışamıyorum, işsizim. Ben de kalp hastasıyım. İki kere kalp krizi geçirdim, anjiyo oldum. Kalp damarlarımın biri ters olduğu için ağır iş yapamıyorum. Doktorlar buna müsaade etmiyor. Ağır iş yapamadığım için de iş bulma imkanım zor, iş bulamıyorum. Oğlum var 8 buçuk aylık. Kendisi 15 günlükken kalp ameliyatı oldu. Onun da kalp damarları ters ve şuan tekrar ameliyat olması gerekiyor. İstanbul’a götürmem gerekiyor. İstanbul’a gidecek, hastane masraflarını karşılayacak imkanım olmadığı için yardım istiyorum. Hem çocuğumun tekrardan kalp ameliyatı hem de akciğere giden damarda yüzde 70 daralma var o yüzden akciğerden ameliyat olması gerekiyor. Elde avuçta ne var ne yok hepsini sattık. Şuanda çocuğumu ameliyat edecek ne imkanım var, ne durumum var, ne de yardım edecek biri var. Devletimizden, duyarlı vatandaşlarımızdan, il sağlık müdürlüğünden yardım istiyoruz. El uzatırlarsa, sesimizi duyarlarsa minnettar kalırız” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz