Görüş Bildir

Kayyumlar sorun yaratmaya mı geldi

Diyarbakır’da kapı ve pencereleri de dahil iş yerinin büyük bölümü Yenişehir ilçe belediyesi tarafından yıkılan esnaf, belediyeye sert tepki gösterdi; “Kayyumlar sorun çözmeye mi geldiler yoksa sorun yaratmaya mı geldi?” dedi.

Kayyumlar sorun yaratmaya mı geldi

Merkez Yenişehir ilçesinde dün sabah saatlerinde kapı ve pencereleri de dahil iş yerinin büyük bölümü zabıta ekipleri tarafından yıkılan esnaf Uğur Apaydın, Yenişehir ilçe Belediyesi Başkanvekili Mehmet Özel'e tepki göstererek, “Mevcut atanmışlar sorun çözmeye mi geldiler yoksa sorun yaratmaya mı geldi?” dedi.

24 yıldır Diyarbakır’da turizm esnafı olarak ticaret yapan ve dün sabah zabıta ekiplerinin polis gözetiminde gelip işyerinin yıkılmasına tepke gösteren Uğur Apaydın, işyerinin yıkılmasıyla ilgili süreci şöyle anlattı.

BAŞIMIZA GELMEYEN KALMADI

“Ak Partiye gönül vermiş bir esnafım. Ak Partinin yönetimlerinde görev aldım ve almaya da devam ediyorum. 15 Temmuz’da Türkiye bir kalkışma olayı yaşadı. Bu ülkede yaşanan travmanın unutulmaması gerektiğine inandığımız için 15 Temmuz ile ilgili etkinlikler düzenledik. Bu kapsamda bir tiyatro çalışması yaptı. Bilgilendirme amaçlı da olan bu tiyatro kişileri bilinçlendiriyordu.  96 günlük eğitimden sonra bu tiyatroyu Diyarbakır’da sergiledik. Mayıs ve Haziran aylarında tekrar sergiledik. Ancak ne yazık ki bu programları yaptıktan sonra başımıza gelmeyen kalmadı.

DESTEK BEKLERKEN BU YAŞANDI

Apaydın, 15 Temmuz tiyatrosunun ardından vatandaşlardan olumlu tepkiler gelirken, resmi kurumlarda kapıların kendi yüzlerine kapanmaya başladığını ifade ederek, şöyle dedi; "Biz manevi destek beklerken, her türlü olumsuzlukla karşılaştık. Belediye tarafından bizim iş yerimizin küçük bir bölümünün usulsüz olduğuna yönelik bir açıklama yapıldı. Mevcut olan iş yerimizle ilgili belediyeye gittik. Sundurmanın 7 yıla yakın bir geçmişi olduğunu anlattık. Yeni yapılmadığını belirttik.”

UYGULAMA TAMAMEN KASTİDİR

Apaydın, “Belediyeden iş yerimizin usülsüz olduğu belirtilen yeri gönüllü olarak yıkmamıza izin vermesini istedik. Ancak tebligattan 24 saat geçmeden gelip yıktılar. Sabah saatlerinde Yenişehir belediyesinden ekipler geldi. 2 otobüs emniyet görevlisi çağırmışlar. Belediye başkanları ve encümen üyelerine bilgi verildi. Kabul etmediler. Bu  uygulamada kasti bir niyet söz konusudur. Kimse bizden rahatsız değildi. 68 bin TL zararımız var, kim karşılayacak?” diye konuştu.

BİZ SUÇ MU İŞLEDİK?

“Biz Suç mu işledik?” diyen Apaydın, “Bir davayı savunurken, 15 Temmuz’un unutulmaması için çaba sarfederken biz suç mu işledik?Mevcut atanmışlar sorun çözmeye mi geldiler yoksa sorun yaratmaya mı? Bu da kafamızda soru işaretleri oluşturuyor. Belediye görevlileri de yıkım yaparken bize tepki gösterdiler. Hücum eder gibi yıktılar. Polis onları uyardı” diyerek tepki gösterdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi