Görüş Bildir

Kaza Değil Cinayet! 7 ölü

Lice'de katliam gibi kaza yaşandı. 2'si öğrenci 7 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi de yaralandı. Öğrenci servisinde, köylü ve hamile bir bayanın olması dikkat çekti.

Kaza Değil Cinayet! 7 ölü

Lice İlçesi'nde öğrenci taşıyan servis minibüsünün TIR'la çarpışması sonucu meydana gelen katliam gibi kazada, 2'si öğrenci 7 kişi feci şekilde hayatını kaybederken, 14 kişi de yaralandı.

MİNİBÜS TIR'LA ÇARPIŞTI

Alınan bilgiye göre, korkunç kaza, Diyarbakır'ın Lice İlçesi Zümrüt Köyü yakınlarında dün akşam saatlerinde meydana geldi. İlçeden köylere öğrenci taşıyan Duru Ses Taşıma firmasına ait Enver Karakoç (47) yönetimindeki 68 KL 865 plakalı öğrenci servis minibüsü henüz belirlenemeyen bir nedenle karşı yönden gelen 21 DHA 046 plakalı TIR ile çarpıştı.

ÖLENLERİN KİMLİKLERİ

Kazada, Öğrenci servisinde bulunan araç sürücüsü Enver Karakoç, öğrencilerden Serdar Erkan (14), Mehmet Tosun (13), Köylülerden Zinet Kaya (4)7, Ferit Karakoç ile kimliği tespit edilemeyen iki kişi olmak üzere toplam 7 kişi hayatını kaybetti.

YARALILARIN KİMLİKLERİ

Kazada, Hamile olan 21 yaşındaki Arzu Kaya, Öğrencilerden Mücahit Karakoç (12), Basra Taşkaya (16) Baran Bayri (9), Halis Erkan (10),  Cahit Uyan (15), Kader Önel (10), Gülistan Erkan (12), Sezer Erkan (10), Sultan Erkan (12), Hediye Bayri (14), Enes Karakoç (14), Suzan Erkan (13), Köylülerden Abdulhalik Kaya (26), Yasin Uyan (52) yaralandı.

İLK MÜDAHALEDEN SONRA

İlçeden gönderilen ambulansla yaralılar, ilk olarak Lice Devlet Hastanesine götürülerek burada müdahale edildi. İlk müdahaleden sonra durumu ağır olan yaralılardan hamile olan Arzu Karakoç, Diyarbakır Doğum hastanesine sevk edilirken, bazı yaralılar da Dicle Üniversitesi ile Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma hastanesine kaldırıldı.

KAZANIN NEDENİ DİKKATSİZLİK

Yaralıların anlattığına gire kaza, dikkatsizlik ve sürücü hatasından kaynaklandığı bildirilirken, Tır sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili kapsamlı soruşturma başlatılırken, Öğrenci servisine öğrencilerin dışında köylülerin taşınması ve bir araçta 21'in üzerinde yolcu bulunması, tartışma yarattı.

ÖĞRENCİ SERVİSİNDEKİ KÖYLÜLER

Duru Ses Taşıma Firması hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Jandarma Trafik Şube'nin iki yönlü soruşturma açacağı ifade edilirken, öğrenci servisine öğrencilerin dışında herhangi bir yolcunun alınmasının yasak olmasına rağmen, çok sayıda köylü ve öğrencinin, bindirilmesi kazaya davetiye çıkardığı ifade edildi.

BÖLGEDEKİ DİĞER KAZALAR

Rüstem Karalı idaresindeki 34 EJ 8469 plakalı otomobil, Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun 40. kilometresinde aynı yöne giden 63 ZD 140 plakalı otomobile arkadan çarptı.  Kazada yaralanan sürücü Karali, eşi Medine Karali ve Servet Akdağ ile diğer otomobildeki 4 kişi, 112 Acil Servis ekiplerince kentteki hastanelere kaldırıldı.

MİNİBUS UÇURUMA YUVARLANDI

Şirvan ilçesine bağlı Maden Köyündeki bakır madeni ocağına işçileri taşıyan Ethem Abranci (58) yönetimindeki 56 AE 297 plakalı minibüs, yoldaki buzlanma nedeniyle kontrolden çıkarak yaklaşık 100 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada sürücü Abranci, 10 işçi ile Maden Köyü İlkokulu'ndaki görevli öğretmenler Gülistan Aldemir (23) ve Gülsün Çiçek (23) yaralandı.  Siirt ve Şirvan'daki hastanelerde tedavi altına alınan yaralılardan Mehmet Emin Beştaş (45) ve Üzeyir Uğur'un (38) sağlık durumlarının ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Bu arada, öğretmen Aldemir ve Çiçek'in öğretmen servisini kaçırması dolayısıyla işçileri taşıyan minibüse bindikleri belirtildi.

TANKER KAMYONETE ÇARPTI

Bitlis-Diyarbakır karayolunun 35. kilometresindeki Yenice Jandarma Karakol Komutanlığı yakınlarında Zeki Demir yönetimindeki 72 EH 438 plakalı tanker, karşı yönden gelen Abdurrahim Ağuduk idaresindeki 56 AE 708 plakalı kamyonetle çarpıştı. Kazada, kamyonet sürücüsü Abdurrahim ile araçtaki Hasan Ağuduk hayatını kaybetti, Abdulbaki Ağuduk ağır yaralandı. Yaralı Ağuduk, Baykan Devlet Hastanesine kaldırıldı.  Tanker sürücüsü Demir'in gözaltına alındığı kazaya ilişkin soruşturma sürüyor.

HİLVAN YOLUNDA KAZA 4 YARALI

Kaza, dün öğleden sonra Hilvan-Şanlıurfa karayolunun 8'inci kilometresinde meydana geldi. Şanlıurfa'ya giden 22 yaşındaki İbrahim Güneş yönetimindeki 63 ZD 140 plakalı otomobil, sürücüsünün kontrolünden çıkarak bariyerlere çarptı. Bu otomobile de peşinden gelen sürücüsü öğrenilmeyen 34 EJ 8469 plakalı otomobil çarptı. Otomobillerin hurdaya döndüğü kazada sürücü İbrahim ile yanında bulunan akrabaları Meryem, Fatma ve 2 yaşındaki Hamza Güneş ağır yaralandı. Yaralılar, kazayı görenlerin çağırdığı ambulanslarla Hilvan Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste ilk müdahalesi yapılan 4 yaralı, hayati tehlikeleri bulunduğu gerekçesiyle Şanlıurfa'daki hastanelere sevk edildi, diğer aracın sürücüsü ise kazadan yara almadan kurtuldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi