Kendinden ağır karpuzlar satıyor

Diyarbakırlı genç esnaf, Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde ve çevre ilçelerde yetişen mahsulleri kamyon ve traktör kasalarına yükleyerek Mardin-Diyarbakır karayolu Fabrika köyü mevkiinde yol kenarına getirerek satışa çıkarıyor. Genç esnaf, satışa çıkardığı karpuzların içerisinde çoğu zaman kendinden ağır karpuzların olduğunu da ifade ediyor.

Kendinden ağır karpuzlar satıyor

Yaz mevsiminin ortalarında olgunlaşmaya başlayan karpuz, sağlık açısından da sayısız faydalarının olduğu ve çekirdeğinin de kurutularak tüketildiği biliniyor.

“Dünyanın en iyi karpuzu”

Güzel karpuz yetiştirmenin üreticiye bağlı olduğunu belirten Mehmet Öncü(18), “10 yaşından beri bu caddede Diyarbakır karpuzu satıyorum. Yerine göre de kavun da satıyorum. Dünyada yenilebilecek en güzel karpuzun Diyarbakır karpuzu olduğunu düşünüyorum.” dedi.

“Hem yetiştirip hem satıyoruz.”

Yaptığı mesleğin babadan kaldığını söyleyen Öncü, “Biz özel olarak tarlada yetiştiriyoruz. Tek tek seçerek toplatıyoruz. 3-4 günde bir arabaya yükler getiririz, tezgâha satarız. Bu karpuzlar sağlığa da çok faydalıdır. Özellikle sindirim sistemi için çok iyidir.” şeklinde konuştu.

“Diyarbakır’dan 5 kilometre uzaktayım”

Karpuzları Diyarbakır’dan 5 kilometre uzaklıkta sattığına dikkat çeken Öncü, “Şehir dışına çıkanlar, pikniğe gidenler, istedik ki Diyarbakır’ın meşhur karpuzunu alıp gitsin. Yaklaşık 7-8 yıldır bu işi yapıyorum, okulu da bıraktım.” ifadelerini kullandı.

“40 kiloyum 50 kiloluk karpuz satıyorum”

24 saat açık olduklarını dile getiren Öncü, “Gündüz akşama kadar ben çalışıyorum, akşam babam gelip sabaha kadar karpuzun başında duruyor. Her kesimden, şehirden ve köyden insanlar karpuzlarımızı almak için geliyor. Yakın bir zamanda Diyarbakır’ın has karpuzları olgunlaşıp tezgahlarımızda yerini alacak. Bunların içinde benden ağır karpuzlar da olacak. Ben 40 kiloyum ancak 50 kiloluk karpuz satıyorum.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz