Kimler Kimi Kolluyor?

Diyarbakır Ergani ilçesi merkezinde kaçak hatların çalışmasına tepki gösteren Ergani-Diyarbakır Minibüsçüler Kooperatif Başkan ve üyeleri duruma sert tepki göstererek, belediye ve emniyetten kanunların uygulanmasını istedi.

Kimler Kimi Kolluyor?

S.S.13 Nolu Ergani Birlik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi başkanı Zülfi Tetik, yaptığı açıklamada 22 Kasım 2014 tarihinde  S.S. 5 nolu kooperatif hakkında ilçe dışında bulunan Ergani ilçe garajına taşınması kararı alındığını ancak kooperatif üyelerinin hat dolmuşlarıyla ilçe merkezinde faaliyetlerini halen sürdürdüğünü söyledi.

“Haksız kazanç elde ediyorlar”

İlçe merkezinde faaliyet veren hat dolmuşlarının ve kooperatif üyelerinin haksız kazanç elde ettiğini dile getiren Tetik, alınan hüküm ve kararın Ergani Belediyesi ve Emniyet yetkililerince yerine getirilmesini istedi.

“Kanunları uygulayın!”

Mülki amirlere seslenen Tetik, “Herhangi bir olayın meydana gelmemesi için yetkililerden görevlerini yapmalarını ve kanunları uygulamalarını istiyoruz. Biz vergilerimizle çalışıyoruz, şehir dışındayız. Onlar ise resmi olmayan yollarla ilçe merkezinde faaliyet yürütüyorlar.” dedi.

“İlerde bir sıkıntı olursa, sorumluluk yetkililerindir”

S.S. 13 nolu kooperatif olarak zor durumda olduklarını belirten Tetik, “Gerçekten zor durumdayız. Mülki amirlerimizden tek ricamız, herhangi bir olayın çıkmaması için bu soruna çare bulsunlar, bizlere yardımcı olsunlar. İleriki günlerde bir sıkıntı olduğunda bu sorumluluk yetkililere aittir.” ifadelerini kullandı.

“150 km ile Diyarbakır ile yolculuk ediyorlar”

Tetik, “Gerçekten her iki kooperatif, yola çıktığı zaman 140-150 hızla Diyarbakır’a yolculuk ediyorlar. Yolcular da rahatsızdır, yolcular da mağdurdur. Her iki kooperatifinde ilçe garajına alınmasını istiyoruz. 500 araçlık ilçe garajı bomboş.” şeklinde konuştu.

“Valinin kararını Belediye başkanı bozdu”

2015 yılında Diyarbakır Valisi tarafından her iki kooperatifin de ilçe dışındaki garaja kaldırdığına dikkat çeken Tetik, “Ne oldu bilmiyoruz. Belediye başkanı Fesih Yalçın, ‘Yer müsait değil’ gerekçesiyle bu kararın uygulanmasına engel oldu.  Biz bu kararın uygulanmasını istiyoruz. Yer müsaittir.” diye konuştu.

Vatandaşlar da mağdur

Ziya Gökalp Caddesinden başlayarak Dicle Yolu ve Milli Egemenlik Caddesine kadar devam eden güzergâh üzerinde yaşanan aşırı trafik yoğunluğunun içinden çıkılmaz bir hal aldığına dikkat çeken vatandaşlar, Ergani ilçesi şehir merkezinde bulunan 5 No’lu yolcu taşıma kooperatifinin ise durumun daha kötüye gitmesine neden olduğunu belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz