Kimse Yok mu Derneği'nden Yoksul Aileler Yararına Kermes

Kimse Yok mu Derneği Diyarbakır Şubesi, geliri ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılmak üzere bahar kermesi düzenledi.

Kimse Yok mu Derneği'nden Yoksul Aileler Yararına Kermes

Merkez Kayapınar ilçesi'nde açılan Büyük Bahar Kermesi'nde uygun fiyata özellikle bay, bayan ve çocuk kıyafetleri ile ayakkabı çeşitleri yer alıyor.

Kimse Yok mu Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Ahmet Dabanoğlu, "Şubemiz, mayıs ayının sonuna kadar sürecek olan bu kermesten elde edilecek geliri ihtiyaç sahibi ailelerin gıda ve temizlik gibi zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması için kullanacak. İstanbul, Ankara, İzmir, Kayseri, Konya, Gaziantep gibi ülkemizin muhtelif kentlerinden hayırsever yurttaşlarımız tarafından gönderilen ve hepsi belirli marka olan ürünlerimizi kermeste satışa sunuyoruz. Piyasadaki benzerlerinden çok daha uygun fiyatlarla sunduğumuz ürünleri görmek için bütün vatandaşlarımızı Büyük Bahar Kermesi'ne bekliyoruz" dedi.

KARDEŞLİK ZİNCİRİ

Bu tarz çalışmaların ülke genelinde oluşturulan kardeşlik zincirine yeni halkalar ekleyeceğini belirten Dabanoğlu, şöyle devam etti: "Hepimizin bildiği gibi ilimiz şehir merkezinin yanı sıra bağlı ilçelerinde ekonomik durumu elverişli olmayan pek çok aile var. Örneğin bizim şubemize 30 binin üzerinde müracaat var ve bu sayı her geçen gün artıyor. Biz Diyarbakır Şubesi olarak bütün olanaklarımızı zorlayıp, 10 bin aileye düzenli olarak yardım yapıyoruz. Bu yardımlar oldukça geniş bir yelpazede devam ediyor. Örneğin yılda iki kez yazlık ve kışlık giyim malzemesi dağıtıyoruz.

AİLELERİN İHTİYACI

Ailelerin ihtiyaç durumuna göre ayda bir, üç ayda bir ve altı ayda bir olmak üzere gıda ve un ile Kurban Bayramı'nda kurban Eti dağıtıyoruz. Bunun yanı sıra yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımızın eğitim-öğretim hayatını sürdürebilmeleri için açtığımız okuma salonlarında fakir ailelerin çocuklarını eğitiyoruz. Bir nevi özel dershane hizmeti veren okuma salonlarında eğitim gören çocuklarımızın defter, kalem, çanta gibi kırtasiye ihtiyaçlarını da olabildiğince sağlamaya çalışıyoruz. Ancak takdir edileceği gibi bizim de olanaklarımız sınırlı.

MUHTELİF KENTLER

Derneğimize ülkemizin muhtelif kentlerinden yardımlarda bulunan hayırsever kişi ve kuruluşlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Gönül istiyor ki, Diyarbakırlı ve bölgemizde ikamet eden hayırsever vatandaşlarımız da bu yardım kervanına dahil olsun. Özellikle Kardeş Aile Projemiz meyvelerini vermeye başladı. Ülkemizin dört bir yanından kentimize gelen hayırsever aileleri kentimizde bulunan ihtiyaç sahibi ailelerle tanıştırarak, Kardeş Aile Projemizi olabildiğince genişletmeye çalışıyoruz. Diyarbakırlı hayırsever vatandaşlarımız, derneğimize gelerek çalışma sistemimizi bizzat yerinde görebilirler."

Kaynak: Diyarbakır Söz