Kiraz'ın Adı Yaşatıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın ismi Diyarbakır Adliyesi toplantı salonuna verildi.

Kiraz'ın Adı Yaşatıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, İstanbul Adliyesi'ndeki terör saldırısında şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın ismi Diyarbakır Adliyesi toplantı salonuna verildi.

Diyarbakır Adliye Binası'nda yapılan törene, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Adalet Komisyonu Başkanı Cihan Kart, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Mahmut Yalçın Arı, şehit Kiraz'ın dayısı Diyarbakır 1. İş Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü Mehmet Kaya da hazır bulundu.

Burada bir konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Solmaz, "Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Toplantı Salonu" isim tabelasının asılacağı toplantı salonunun açılışı için toplandıklarını söyledi.

Şehidin anısını yaşatmanın kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Solmaz, Kiraz'ın Dicle Üniversitesi'nde eğitim aldığını ve dayısının da adliyede görev yaptığını anımsattı.

Diyarbakır Adliyesi toplantı salonuna adı verildi

Kiraz'ı rahmetle andıklarını ifade eden Solmaz, şöyle konuştu:

"Buradaki toplantı salonunun adının Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Toplantı Solunu olmasıyla ilgili olarak, Adalet Komisyonu Başkanı, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı, hakim ve cumhuriyet başsavcısı arkadaşlarımızla istişare yapmamız sonucunda Adalet Bakanlığımıza bunu teklif ettik. Sağ olsun onlar da uygun gördüler. Tekrarın yaşanmaması, son şehidimiz olması dileğiyle, ruhu şad olsun, mekanı cennet olsun. Allah, geride kalanlara sağlık, sıhhat ve sabır versin. Başta eşi olmak üzere, çocuklarına, annesine, babasına ve tüm sevenlerine tekrar başsağlığı diliyorum."

Kiraz'ın dayısı Kaya ise, şehidin isminin soluna verilmesine değinerek, "Çok sevindim, çok mutlu oldum" dedi.

Yapılan saldırıyı değerlendiren Kaya, şunları kaydetti:

"Üzücü bir olay. Bu adalet camiasının tümüne yapılmış bir saldırı. Kişisel, sadece Selim'e yapılmış bir saldırı değil. Çok üzüldük. Halen de üzüntümüz devam ediyor."

Salona "Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Toplantı Salonu" tabelasının asılmasından sonra törene katılanlar, salona geçti.

Kaynak: Diyarbakır Söz