Kışanak’tan esnafa ‘Geçmiş olsun’ ziyareti

Direkhane’deki yangında zarar gören esnafa ‘geçmiş olsun’ ziyaretinde bulunan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, itfaiyenin hızlı müdahalesi sayesinde kentin büyük bir faciadan döndüğünü, maddi hasarın elbirliğiyle giderileceğini, belediyenin üstüne ne düşüyorsa yapacağını kaydetti.

Kışanak’tan esnafa ‘Geçmiş olsun’ ziyareti

Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde Diyarbakır Cezaevi ve çok sayıda yerleşim yerinin bulunduğu Direkhane olarak bilinen yerde bir kereste deposunda dün gece saat 23.48’de yangın çıktı. 23.51’de olay yerine intikal eden itfaiye ekipleri 9 itfaiye aracı ve 6 su tankeriyle yangına müdahale etti. Kısa sürede diğer işyerlerine de sıçrayan yangın, gece saat 01.00’da kontrol altına alındı, saat 03.00’da da tam olarak söndürüldü.

KIŞANAK: BÜYÜK FACİADAN DÖNÜLDÜ

Ölen ya da yaralananın olmadığı olayla ilgili soruşturma başlatılırken Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak, Bağlar Belediyesi Eş Başkanı Birsen Kaya Akat’la, Direkhane’ye giderek, İtfaiye Daire Başkanı Hakkı Bilici’den bilgi aldı,  geceden bu yana çalışan itfaiye ekiplerine teşekkür etti. Büyük tehlike atlatan ve maddi zarar gören üç işyerinin sahiplerine ‘geçmiş olsun’ diyen Kışanak, büyük bir faciadan dönüldüğünü söyledi.

Kışanak, kentin ve çevrede yaşayanların büyük bir tehlike atlattığını, itfaiyenin hızlı davranmasıyla olası bir faciadan dönüldüğünü belirtti. Yangında can kaybı yaşanmadığını, bunun sevindirici olduğunu vurgulayan Kışanak, oluşan maddi hasarın elbirliğiyle giderileceğini, belediyenin üstüne ne düşüyorsa yapacağını kaydetti.

Kaynak: Diyarbakır Söz