Görüş Bildir

Kız Kaçırdılar Oğul Kayıpta!

Diyarbakır’ın Çınar ilçesinde 6 ay önce kız kaçıran bir kişinin kardeşi, 5 gün önce kayıplara karıştı. Aile, çocuklarının kaçırılan kızın yakınları tarafından alıkonulduğunu iddia ederek, yetkililerden yardım istedi.

Kız Kaçırdılar Oğul Kayıpta!

Çınar ilçesine bağlı Beşpınar köyünde ikamet eden Güler ailesinin 30’lu yaşlardaki çocukları Burak, gönlünü aşağı köydeki bir kıza kaptırdı. Sevgisinin karşılıklı olduğunu öğrenen Burak, babasına evlenmek istediğini belirterek kızı ailesinden istemesi için köye gönderdi. Kızın ailesinden olumsuz cevap alan Burak Güler, yaklaşık 6 ay önce sevdiği kızı kaçırarak baba evine getirdi. Kaçırma olayının ardından aileler arasında husumet oluşmaması için Güler ailesinin büyükleri, kaçırılan kızın ailesine giderek konunun tatlıya bağlanması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Kaçırılan kızın ailesi ise konunun kapanmayacağını belirterek Güler ailesinin eli boş gönderdi.

Çocuğunun kız kaçırmasının ardından zorlu günler geçiren baba Lütfü Güler, kızın ailesi tarafından çeşitli dönemlerde tehdit edildiğini iddia ederek, karakola başvurdu. Kız kaçırma olayının üzerinden 6 ay geçmesinden sona Lütfü Güler’in 20 yaşındaki çocuğu, pamuk tarlası suladığı gün ortadan kayboldu. Aile, çocuklarının kaçırılan kızın yakınları tarafından alıkonulduğunu iddia ederek, yetkililerden yardım istedi.

“Kızın gönlü vardı, aile vermedi”

Kaybolan çocuğun babası Lütfü Güler, İHA muhabirine yaptığı açıklamada büyük oğlunun mart ayında ailesinin vermemesi üzerine gönlünün olduğu bir kızı kaçırdığını söyledi. Birkaç kere karşı taraftan istemelerine ve kızın da gönlünün olmasına rağmen ailenin kızı kendilerine vermediğini belirten baba Güler, “Son istememizin üzerinden 10 gün geçmedi kaçırma olayı meydana geldi. Kızla çocuk birbirini istiyordu. Bunun ardından iki aile arasında husumet başladı. Kız kaçırma olayından sonra biz aile ile konuşmak istedik. Arabulucular bizden para istedi, kızın babasına konuyu görüşmek için yakınlarımızı gönderdik konuşmadı. Birkaç defa denedik hep geri çevrildik. Kızın ailesi beni devamlı takip etti gölge gibi. Yolumu kestiler, pamuk tarlama kadar geldiler, ölümle tehdit ediliyordum” dedi.

Anne yataklara düştü

5 gün önce pamuk tarlasını sulaması için 20 yaşındaki çocuğunu tek başına tarlaya gönderdiğini kaydeden baba Güler, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“5 gün önce, pamuk tarlamı sulaması için 20 yaşındaki oğlumu gönderdim. Boşluğuma geldi yoksa onu tek başına göndermezdim bu tür olayların başıma gelebileceğini biliyordum. Akşam ezanı sırasında gittik baktık çocuk yok ortadan kaybolmuş. Ben eminim ki kızın ailesi oğlumu kaçırdı, hep peşimizdeydiler, bizi takip ediyorlardı. 5 gündür ben karakoldan eve gelmiyorum oğlumun bir an evvel bulunması için her yere başvurdum. Orada oturup orada kalkıyorum. Hanımım baygın düştü. Boğazımızdan bir lokma geçmez oldu. Bugün 5 gündür ne su içebiliyoruz ne de yemek yiyebiliyoruz. Hasta düştük, benim tek bir çağrım var yetkililer bu konuya el atsın, Cumhurbaşkanıma, Başbakanıma sesleniyorum oğlumun bulunmasını istiyorum.”

Olayın ardından aile üyeleri zor günler geçirirken, güvenlik güçlerinin yaptığı çalışmalarda konu ile ilgisi olabileceği değerlendirilen 2 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi