Kızlar eğitime kazandırılıyor

Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, ilçedeki köyleri tek tek dolaşarak kız çocuklarını okula kazandırıyor. Gittiği köylerde kızlarını okula göndermeyen velileri ikna etmeye çalışan Kaymakam Yılmaz, velilere okumanın ve okutmanın öneminden bahsediyor.

Kızlar eğitime kazandırılıyor

Köylerde bir araya geldiği velileri ikna etmeye çalışan kaymakam Yılmaz köylerde kızların özellikle 8'inci sınıftan sonra okutulmadığına dikkat çekiyor.

Okula gönderilmeyen kızların velileriyle görüşen Kaymakam Yılmaz, burada kız çocuklarının velileriyle bir araya geldi. Velilere, ailenin toplumun temel yapı taşı olduğunu ve her şeyin aileden başladığını belirten Kaymakam Yılmaz, Türkiye'de kız çocukların birçok alanda erkek çocuklarla eşit fırsatlara sahip olmadıkları bilinen bir gerçek olduğuna vurgu yaptı.

EŞİTSİZ EĞİTİM

Eşitsizlik eğitim alanında daha da belirgin olmakla beraber, geleneksel değerler ve inançlar, bazen de maddi sıkıntılar aileleri kız çocuklarını okula göndermeme kararına yöneldiğine değinen Yılmaz, Bu çerçevede kız çocuklarının okutulması gerekiyor. Ailede verilen eğitim çok önemli aile bireylerinin eğitimli olması, çocukların geleceği açısından çok önemlidir. Biz erkekler çoğu zaman evde olmazken, anne sürekli evde çocuğuyla ilgileniyor. İyi bir anne, eğitimli bir veli olabilmesi için kızlarını okutması gerekiyor. Geçmişe göre çok ciddi ilerleme var. Ama halen kız çocuklarımızın okullaşmalarında istenilen düzeyde değiliz. Oklularımızda çok başarılı kızlar var. Kızların çoğu 8'inci sınıftan sonra okutulmayacaklarını düşünüyor. Bu deneme sınavlarına yansıyor ve kızların başarısı düşüyor. Kızlar bunun üzüntüsünü yaşayarak heveslerini yitiriyorlar. Kızların, hayatlarını ellerinden almayalım. Onlar, okumaya hevesli, onlara destek verelim ve okullaştıralım." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz