Görüş Bildir

Köy komitesine şok operasyon!

Bismil, Sur ve Silvan'da PKK'nın "Köy komitelerine" şok operasyon düzenlendi. 10 kişi gözaltına alındı.

Köy komitesine şok operasyon!

Bismil, Sur ve Silvan'da PKK'nın "Köy komitelerine" şok operasyon düzenlendi. 10 kişi gözaltına alındı.

KÖY KOMİTESİ

Bismil ilçesinde PKK/KCK adına sözde köy komitesi kuran, örgüt adına karar alan ve sözde vergilendirme gibi görevleri yerine getirenlere yönelik operasyonda 10 şüpheli gözaltına alındı

SUR'DA SİLAH

Silvan ilçesinde yola tuzaklanan, 100 kilogram amonyum nitratla hazırlanan el yapımı patlayıcı imha edildi. Sur ilçesinde terör örgütüne ait silah ve mühimmat ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Bismil, Sur ve Silvan ilçelerinde PKK/KCK'nın köy komitesi olan gruplara yönelik operasyonlar düzenlendi. 10 kişi gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Sur ilçesi Kumluçat köyü Kumrucak mezrasında terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonda kalaşnikof, tabanca, 4 şarjör, 93 fişek, hazine arazisinde bir metre derinlikte gömülü 4 çuval içinde 49 gaz maskesi ve 32 filtre ele geçirildi, bir şüpheli gözaltına alındı.

Bismil ilçesine bağlı Ambar köyünde örgüt adına faaliyet yürüten şüphelilerin sözde köy komitesi kurarak, PKK/KCK adına karar aldıkları, sözde vergilendirme gibi görevleri yerine getirdikleri yönündeki delillere istinaden operasyon düzenlendi.

AMBAR BÖLGESİNDE

Operasyonda 10 cep telefonu, 9 fişek, hafıza kartı, etkisiz hale getirilen 3 teröriste ait fotoğraf, terör örgütü YPG adına düzenlenmiş belge, 5 bez parçası, 2 mektup, yasak yayın ve CD ele geçirildi, 10 şüpheli gözaltına alındı, bir zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Silvan ilçesine bağlı Demirkuyu köyü mevkisindeki stabilize yola teröristlerce el yapımı patlayıcı yerleştirildiği istihbaratının ardından operasyon yapıldı.

Operasyonda 12 kilogramlık 2 tüpe 100 kilogram amonyum nitratla tuzaklanan patlayıcı imha edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi