Görüş Bildir

Köylülerin merası ormanlaştırılınca!

Hani ilçesinin Soylu köyüne ait meranın ormanlık alana dönüştürülüp, fidan dikilmesi Kocaköy ve Hani ilçe köylerini birbirine düşürdü. Çıkan kavgada 7 kişi yaralandı.

Köylülerin merası ormanlaştırılınca!

M. Emin FİDAN/Tahir KARAKEÇİ

DİYARBAKIR-Diyarbakır'ın Hani ve Kocaköy ilçesine bağlı ilçe sınırlarındaki 4 köy halkı, mera alanın ormanlık alana dönüştürülüp fidan dikilmesi ve buranın otlaklık olarak kullanılma girişiminin yarattığı gerilim önceki gün, taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Çıkan olaylarda 7 kişi yaralanırken, jandarma taraftarları güçlükle yatıştırdı.

MERA ORMANLIK ALANA DÖNÜŞTÜRÜLÜNCE

Alınan bilgiye göre, Kocaköy ilçesine bağlı Ambarlı ve Kanzik ile Hani ilçesinin Soylu köyündeki vatandaşlar arasında, köy sınırlarındaki meranın ormanlık alana dönüştürülmesine rağmen buranın, otlak olarak kullanılması, tel örgülerinin sökülmesi yüzünden tartışma çıktı.

TAŞLI, SOPALI VE SİLAHLI KAVGA ÇIKTI

Birbirlerini suçlayan köylüler arasındaki tartışma kısa sürede taşl, sopalı ve silahlı kavgaya dönüştü. Yaşanan köy meydanı kavgasında 2 kişi pompalı tüfekle, 5 kişi de taş ve sopa ile yaralandı. Olayı haber alan Hani ve Kocaköy ilçe jandarma komutanlığı ekipleri, taraftarlara müdahale etti. Güçlüklü köylüler arasındaki kavgayı jandarma yatıştırırken, bazı kişiler gözaltına alındı.

KAYMAKAMLAR OLAYA DAHİL OLMUYOR          

Yaralanan 7 kişi, olay yerine çağrılan 112 Acil Servis Ekiplerince, Diyarbakır'daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatılırken, Hani ve Kocaköy ilçe kaymakamlarının olaya müdahil olmadıkları ifade edilirken, soruna çözüm bulunmaması halinde yeni tartışmaların olabileceği ifade edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi